Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 06.07.2016.
12:19
Tanjug, Vestionline A

Sutra duel Srbija - SAD u kik boksu

Kik boks selekcija SAD suprostaviće se sutra reprezentaciji Srbije na međunarodnom turniru u Končarevu kod Jagodine.

youtube.com/Michael Smolik
 

Turnir se tradiocionalno svake godine održava na seosku slavu Ivanjdan, 7. jula, a organizuje ga Kik boks klub "Palmini tigrovi" iz Jagodine.Reperezentaciji SAD suprostaviće se reprezentativci Srbije iz KBK "Palmini tigrovi" pojačani jednim reprezentativcem iz Futoga i kik bokserkom "Crvena Zvezda - Delije" Beograd.

Kik boks turnir u Končarevu, oko šest kilometara istočno od Jagodine, na levoj obali Velike Morave, ubraja se među najposećenije u ovom delu Evrope, održava se na otvorenom, i u proseku ga gleda oko 10.000 ljudi. Srbiju će predstavljati Boban Marinković, Aleksandar Konovalov, Slobodan Mijajlović iz "Palmini tigrova", Nemanja Pantelić iz Futoga i Dijana Dabetić iz "Crvena zvezda - Delije". Njima će se suprostaviti: Džo Miler, Kori Sant Hagen, Nejt Ričardson, Omari Bojd i Ketrin Jang.

Profesionalni prvak sveta Aleksandar Konovalov iz "Palminih tigrova", boksovaće sa Kori Sant Hagenom (63,5 kilograma). Sve borbe će biti u disciplini K 1, tri runde po tri minute, rečeno je Tanjugu u klubu. Marinković će boksovati sa Džo Milerom (60), Mihajlović sa Nejt Ričardsonom (67), Pantelić sa Omari Bojdom (81) a Dabetić sa Ketring Jang (65) kilograma.

- Biće to žestog sudar Srbije i SAD, zemlje gde je nastao kik boks - kažu organizatori turnira.

Na turnir je pozvan i predsednik Vlade Aleksandar Vučić, a vlasnik "Palminih tigrova" Dragan Marković - Palma, rekao je Tanjugu, da očekuje 13.000 gledalaca i prvog potpredsednika vlade i koalicionog patrnera Ivicu Dačića i nekoliko ambasadora. Meču će prisustovati i predsednik Svetske kik boks federacije Borislav Pelević. Reč je o 19. turniru poznatom i po tome što je među gledaocima, uvek budu ambasadori i predstavnici ambasada u Beogradu, ministri u Vladi Srbije, a u gledalištu su bili i aktuelni predsednici Srbije, skupštine  i drugi.

Na dosadašnjim turnirima u Končarevu nastupale su reprezentacije: Italije, Rusije, Bugarske, Hrvatske, Turske, Grčke, Španije, Ukrajine, Francuske, Mađarske, Makedonije, Bosne i Hercegovine, Poljske, kombinovana reprezentacija Češke i Slovačke, Portugalije... Srbija je izgubila samo od Rusije i Portugalije. Vlasnik i osnivač "Palminih tigrova" je narodni poslanik, predsednik Skupštine grada Jagodine i Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma, koji je rođen i živi sa porodicom u Končarevu i slavi Ivanjdan.

Turnir počinje u 20,30 sati, a u zabavnom programu, pre i posle mečeva, nastupiće pevačica Svetlana Ceca Ražnjatović. Ulaz je besplatan.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online