Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 10.01.2016.
10:47
Ž. Mutavdžić - VESTIONLINE A

NFL: Novo čudo Stilersa, Čifsi demolirali Hjuston

Pitsburg je na mala vrata ušao u plej-of, a na još manja je prošao "vajld kard" vikend. U čudesnom meču, koji samo američki fudbal može da režira, Stilersi su pobedili Sinsinati u gostima 18:16 i zakazali polufinale AFC-a sa Bronkosima u Denveru.

Reuters
Trenutak kada Kris Bosvel rešava utakmicu 14 sekundi pre kraja

Kakvo ludilo se dogodilo u poslednjoj četvrtini. Pitsburg je imao vođstvo 15:0. Činilo se da će i Bengalsi kao i Teksasni da ostanu bez poena, ali onda sledi triler. Prvo se povredio kvoterbek Pitsburga Ben Rotlisberger. A onda sledi pakleni finiš Bengalsa. Predvođeni probuđenim kvoterbekom Ej Džej Mekkeronom, Sinsinati pravi veliki preokret. Tačdaune postižu Džeremi Hil i Ej Džej Grin i domaćin vodi 16:15, minut i 50 sekundi pre kraja. 

Tek tada sledi pakleni finiš. Rezervni kvoterbek gostiju Lendri Džons baca presečenu loptu. Činilo se da je tu kraj Stilersa, ali ove sezone je najtrofejniji tim NFL u Superboul eri miljenik sreće. U sledećem napadu, Džeremi Hil gubi loptu i daje nadu gostima. Na terenu je opet "Big Ben" koji ima povređeno rame. Tada na scenu stupa drugi tragičar meča u timu Sinsinatija, defanzivac Burkfit, koji pravi užasan faul nad Antoniom Braunom, 16 sekundi pre kraja. Sudija to kažnjava sa 15 jardi, a posle novog koškanja sa još 15. Taj poklon Pitsburg koristi i kiker Kris Bosvel šutem za "fild gol", 14 sekundi pre kraja, donosi veliku pobedu gostima. Ostaje da se vidi da li Stilersi sa ranjenim Rotlisbergerom i povređenim prvim risiverom lige Antoniom Braunom mogu protiv sjajne odbrane Denvera narednog vikenda.

PAROVI
POLUFINALA AFC

Denver Bronkos - Pitsburg Stilers
Nju Ingland Petriots - Kanzas Siti Čifs

Sinsinati ostaje ukleti tim. Već 24 godine ne znaju za triijmf u plej-ofu, a njihov trener Marvin Luis još ne zna za pobedu u doigravanju.

U prvom meču "vajld kard" vikenda, Kanzas Siti je demolirao Teksanse u Hjustonu, ne dozvolivši im nijedan poen - 30:0. Katastrofalan je bio kvoterbek domaćina Brajan Hojer, koji je imao četiri presečene lopte, od toga tri u prvom poluvremenu. Navijači su zviždali svom kvoterbeku, koji je pokazao da nije za velika dela. S druge strane, Aleks Smit i Čifsi samo su koristili greške rivala. Kanzas se plasirao u polufinale AFC-a, ali je ostao bez prvog risivera Džeremija Meklina, koji je doživeo tešku povredu kolena i za njega je sezona završena.
Četa Endija Rida tako je nastavila furioznu seriju. Ovo je za Čifse bila 11 uzastopna pobeda i sa mnogo samopouzdanja putuju na noge šampionu Nju Inglandu u Foksborou, predgrađu Bostona.

U nedelju su na programu "vajld kard" dueli u NFC-a, a sastaju se Minesota - Sijetl (19.00) i Vašington - Grin Bej (22.45).

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online