Utorak 7. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 28.12.2015.
10:45
Vestionline A

NFL: Arizona ponizila Pekerse, Rejvensi "zabiberili" Stilersima

Kolo pre kraja, poznato je devet ekipa koje će se boriti za jubilarni 50. Superboul. U NFC-u je sve jasno - u doigravanju su: Karolina, Arizona, Vašington, Grin Bej, Sijetl i Minesota, a jedina nedoumica je ko će da bude lider Severa, Pekersi ili Vajkingsi. Pobednik ovog meča imaće prednost domaćeg terena u "vajl kard" vikendu. U AFC-u, sigurni su samo Nju Ingland i Sinsinati kao pobednici divizija i Kanzas Siti, koji je obezbedio "vajl kard".

Reuters
Demontirali Grin Bej: Džeraud Pauers, kornerbek Arizone

U derbiju 16. nedelje, Arizone je demolirala Grin Bej i nanela mu jedan od najtežih poraza u ovom milenijumu. Eron Rodžers je "sekovan" čak osam puta i imao je jedan od najgorih mečeva u karijeri. Efikasni napad Kerdinalsa nije morao mnogo da se trudi jer je odbrana tima Bruse Erijensa u trećoj četvrtini ostvarila nestvarna tri tačdauna. Jedan od najboljih kvoterbekova današnjice Rodžers napustio je teren u poslednjoj četvrtini, frustriran očajnom igrom Pekersa, koji će morati da se bore sa Minesotom u poslednjem kolu na "Lembo fildu" za prvo mesto Severa NFC-a. Vajkingsi su pobedom nad nezainteresovanim Džajantsima obezbedili mesto u doigravanju.

Kakv kiks Stilersa. Desetkovani Baltimor predvođen četvrtim kvoterbekom u ovoj sezoni Rajanom Maletom pobedio je Pitsburg i gotovo ga izbacio iz igre za plej-of. "Big Benu" i drugovima je potrebna pobeda u poslednjem kolu nad Klivlendom, a da Bafalo pobedi Džetse na svom terenu.

Džetsi su posle produžetaka slavili protiv šampiona Nju Inglanda, koji je, čini se, malo taktizirao. Briljirao je vajd risiver tima iz "Velike jabuke" Brendon Maršal, koji je uhvatio dva tačdauna pasa, a odlučujući je delo Erika Dekera u produžetku. Zanimljiva situacija dogodila se kod bacanja novčića, kada je Bil Beličik, trener Petriotsa, savetovao svog igrača da pusti rivalu da prvi napadne. To se osvetilo šampionu, jer su Džetsi iz prvog napada u produžetku stigli do tačdauna i velike pobede nad ljutim rivalom.

Sijetl je poražen durgi put u sezoni od Sent Luisa, ali i SIhoksi su igrali "pod ručnom" jer su već obezbedili mesto u plej-ofu. U meču sa mnogo izgubljenih loptu bolje su se snašli Remsi koje je predvodio senzacionalni ruki raning bek Ted Girli. Hjuston je sa četvrtim kvoterbekom ove sezone, Brendonom Videnom, deklasirao Tenesi i stigao na korak do doigravanja. Teksansima je potrebna pobeda na svom terenu protiv Džeksonvila da budu ispred Indijanapolisa, najvećeg razočaranja sezone.

Prvi poraz u šampionatu doživela je Karolina, i to u Atlanti, a reči najvećeg favorita za nagradu MVP Kema Njutona, kvoterbeka Pentersa: "Protiv Felkonsa smo čuvali svoje guze" najbolje govori da se četa Rona Rivere nije mnogo trudila.

REZULTATI 16. NEDELJE:

Ouklend Rejders - San Dijego Čardžers 23:20 p.p.
Filadelfija Igls -  Vašington Red Skins 24:38
Atlanta Felkons - Karolina Penters 20:13
Baltimor Rejvens - Pitsburg Stilers 20:17
Bafalo Bils - Dalas Kaubojs 16:6
Detroit Lajons - San Francisko 49 ERS 32:17
Kanzas Siti Čifs - Klivlend Brauns 17:13
Majami Dolfins - Indijanapolis Kolts 12:18
Njujork Džets - Nju Ingland Petriots 26:20 p.p.
Tampa Bej Bakanirs - Čikago Bers 21:26
Tenesi Tajtens - Hjuston Teksans 6:34
Nju Orleans Sejnts - Džeksonvil Džeguars 38:27
Arizona Kerdinals - Grin Bej Pekers 38:8
Sijetl Sihoks - Sent Luis Rems 17:23
Minesota Vajkings - Njujork Džajants 49:17

-----

REDOSLED AFC:

ISTOKNju Ingland Petriots 12-3, Njujork Džets 10-5, Bafalo Bils 7-8, Majami Dolfins 5-11.
SEVERSinsinati Bengals 11-3, Pitsburg Stilers 9-6, Baltimor Rejvens 5-10, Klivlend Brauns 3-12.
JUG: Hjuston Teksans 8-7, Indijanapoilis Kolts 7-8, Džeksonvil Džeguars 6-9, Tenesi Tajtens 3-12.
ZAPAD: Denver Bronkos 10-4, Kanzas Siti Čifs 10-5, Ouklend Rejders 7-8, San Dijego Čardžers 4-11.
* Crnim slovima su obeležene ekipe koje su se plasirale u plej-of.

-----

REDOSLED NFC:

ISTOK: Vašington Red Skins 8-7, Njujork Džajants i Filadelfija Igls 6-9, Dalas Kaubojs 4-11.
SEVERMinesota Vajkings i Grin Bej Pekers po 10-5, Čikago Bers i Detroit Lajons po 6-9.
JUGKarolina Penters 14-1, Atlanta Felkons 8-7, Nju Orleans Sejnts i Tampa Bej Bakanirs po 6-9.
ZAPADArizona Kerdinals 13-2, Sijetl Sihoks 9-6, Sent Luis Rems 7-8, San Francisko 49 ERS 4-11.
* Crnim slovima su obeležene ekipe koje su se plasirale u plej-of.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online