Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 14.05.2010.
19:34
Vestionline A

Partizan izgubio dobijeno finale

Vaterpolisti Partizana poraženi su od ekipe italijanskog Pro reka, posle produžetaka, rezultatom 8:7 (0:2, 2:2, 1:1, 3:1; 2:1, 0:0) u prvom polufinalnom meču fajnal-fora Evrolige koji se igra u Napulju.

Puleni Igora Milanovića potpuno su nadigrali najskuplji tim na planeti u prve dve četvrtine, imali su vođstvo od 4:0 i 5:3, ali su na kraju ipak poklekli i zabeležili prvi poraz u Evroligi ove sezone.

Najefikasniji na meču bio je Filip Filipović sa četiri gola, tri je dao Mađar Tamaš Kašaš, a jedan Norbert Mađaraš. Strelci za "crno-bele" bili su Vladimir Vujasinović (3 gola), Nikola Rađen, Miloš Korolija, Duško Pijetlović i Andrija Prlainović.

"Crno-beli" su sjajno krenuli u polufinalu i već posle pet minuta vodili sa 2:0 golovima kapitena Vladimira Vujasinovića i Miloša Korolije. Italijanski tim je u prvoj četvrtini imao čak četiri puta igrača više, ali je odbrana Partizana na čelu sa

golmanom Sorom bila nesavladiva.

U drugoj četvrtini Vujasinović i Duško Pijetlović donose "crno-belim" prednost od 4:0, dok ekipa Pro Reka u tim trenucima nije imala rešenje za koncentrisanu odbranu Beograđana i veliko požrtvovanje u defanzivi. "Domaćin" je do prvog gola na meču stigao tek u 13. minutu, kada je bio precizan Mađar Tamaš Kašaš. Posle nekoliko grešaka sa obe strane i neiskorišćenih napada, Pro Reko smanjuje na 4:2 preko bivšeg igrača "crno-belih", Filipa Filipovića. U završnici druge četvrtine, Vujasinović je postigao gol, ali su ga sudije, španac Hoakin i Grk Stavridis, poništili zbog faula u napadu.

U trećoj četvrtini viđena je velika borba u bazenu, a taj period završen je nerešeno 1:1. Filipović je smanjio na 4:3, a dva gola prednosti pred odlučujuću četvrtinu Partizanu je doneo njegov najbolji strelac, Andrija Prlainović.

Na startu poslednje deonice Norbert Mađaraš smanjuje na 5:4 i potpuno vraća petostrukog šampiona Evrope u borbu za finale. Evidentno je bilo da je da Partizan u tim trenucima izgubio ubojitost sa početka meča, nikako nije uspevao da nađe "rupu" u odbrani Pro Reka, a i golman Italijana Stefan Tempesti počeo je da brani šuteve Vujasinovića, Prlainovića...Pro Reko je već sredinom poslednje četvrtine, trećim golom Filipovića došao do izjednačenja. "Crno-beli" i dalje nisu uspevali da "uđu" na dva metra, i uglavnom su pokušavali da savladaju Tempestija sa distance. Kako se meč približavao kraju, Pro Reko je bio sve opasniji a do prvog vođstva stigli u su poslednjem minutu meča kada je Kašaš iskoristio igrača više i doveo svoj tim u vođstvo od 6:5. Srpski šampion imao je puno sreće u poslednjem napadu. Vujasinović, posle loše akcije sa igračem manje, morao da uputi šut, Tempesti je odbranio, ali je onda rukom ugurao loptu u gol, praktično "spasao crno-bele" i uveo ovaj veoma zanimljiv polufinalni duel u produžetke.

Na startu prvog produžetka Pro Reko je odmah dobio igrača više, a tu prednost iskoristio je Filipović, koji je svom dojučerašnjem klubu dao četvrti gol. Naredni napad Partizan ponovo ne koristi, ali zato Kašaš na drugoj strani donosi Pro Preku prednost od 8:6. Ipak, nadu Beograđanima u polufinalu produžio je Nikola Rađen, koji je smanjio na 8:7.

U drugom produžetku Partizan olako propušta napade i šanse za izjednačenje, ali ni Italijani ne uspevaju golom da reše meč. Na 37 sekundi pre kraja, Partizan je imao napad sa čovekom više čime drama dostigla vrhunac. Milanović je zatražio tajm-aut, ali to nije urodilo polodom, pošto je šut "crno-belih" izblokiran, tako da će Italijani u subotu imati priliku da stignu Partizan po broju osvojenih evropskih titula.

Partizan je do sada šest puta bio šampion Evrope, a poslednji put 1976. godine. Pre tri godine, Partizan je na F4 eliminisam od Juga na penale.

Primorac brani titulu u Evroligi

 

Vateropolo klub Primorac braniće titulu u Evroligi pošto je petak u Napulju, u polufinalu fajnal fora savladao dubrovački Jug rezultatom 11:10 (2:1, 5:5, 2:3, 2:1).

Tri gola za aktuelnog šampiona postigao je Nebojša Milić, po dva su dali Entoni Azevedo i Darko Brguljan, a po jedan Filip Trajković, Boris Pavlović, Adam štajmec i Anđelo šetka. Sa druge strane Miho Bošković, Maro Joković, Pavo Marković i Nikša Dobud bili su precizni po dva puta za Jug, a Ivan Sukno jednom.

 

Primorac će tako u subotu u finalu od 20 časova po drugi put za redom igrati protiv italijanskog Pro Reka, koji je posle produžetaka bio bolji od beogradskog Partizana (8:7).

 

Meč u Napulju bio je izjednačen i nijedna ekipa nije imala veću rezultatsku prednost. Jug je vodio u poslednjoj četvrtini sa 10:9, ali su Trajković i Milić za samo minut preokrenuli rezultat i obezbedili Kotoranima drugo za redom finale Evrolige. Tragičar Juga bio je Bošković, koji je u finišu pogodio stativu, a u poslednjem napadu mu je odlični golman Zdravko Radić odbranio udarac za produžetke.

 

Meč za treće mesto na programu je u subotu od 18,30 časova a finale je zakazano za 20 sati.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online