Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 10.03.2015.
11:34
Tanjug A

Vučić primio Ivanu i Asmira

Premijer Srbije Aleksandar Vučić primio je danas Ivanu Španović, evropsku šampionku u skoku u dalj i Asmira Kolašinca, osvajača srebrne medalje u bacanju kugle na dvoranskom prvenstvu Evrope Asmira Kolašinca.

Tanjug
Za uspomenu: Kolašinac, Vučić i Španovićeva

Aleksandar Vučić je Španovićevoj poklonio knjigu "Srbija od zlata jabuka", a Kolašincu kravatu.

- Želim da vam, čestitam i da vam se zahvalim na zlatnoj i srebrnoj medalji, to je velika stvar za našu zemlju. Ivanine suze radosnice i izraz lica na pobedničkom postolju, kao i Asmirov osmeh se teško mogu uporediti sa bilo čim. Pokazali ste da se trud i ogroman rad uvek na kraju vrati i to bi trebalo da bude pouka za generacije koje dolaze iza vas - rekao je Vučić..

Premijer se zahvalio rukovodstvu Atletskog saveza Srbije (AŠ) i trenerima što su sjajnim rezultatima doprineli da atletika od sporta sa ponajmanje uspeha postane zlatni sport.

- Pokazali ste kako se treba odnositi prema svojoj zemlji i siguran sam da će i ostali naši atletičari, Bekrić i Jelača zajedno sa vama nastaviti da budu uzor mladima - poručio je Vučić.

Tanjug

Španovićeva se zahvalila na podršci i najavila još bolje rezultate.

- Drago mi je što se brinete o nama i našim trenerima, to nam puno znači jer nam omogućava da svako radi i bude motivisan. Obećavam da ćemo se sa narednog šampionata vratiti sa više medalja - istakla je Španovićeva.

Njen trener Goran Obradović rekao je da je Španovićeva trenutno najspremija na svetu i da će se zajedno potruditi da tako i ostane.

- Sa optimizmo očekujemo Svetsko prvenstvo na otvorenom u Pekingu u avgustu - rekao je Obradović.

Tanjug

Kolašinac je takođe apostrofirao pomočh kojun sportisti dobijaju od države.

- Zahvaljujućio tome možemo da se posvetimo atletici, bitno je da se sportisti menjaju i da uvek neko drugi donese medalju sa velikih takmičenja - istakao je Kolašinac.

Prijemu u Vladi Srbije prisustvovali su i predsednik ASS Veselin Jevrosimović, generalni sekretar Slobodan Branković, kao i NIkola Tomasović, trener Asmira Kolašinca.

Španovićeva je minulog vikenda na dvoranskom prvenstvu Evrope u Pragu osvojila zlatnu medalju u skoku u daljnu sa novim nacionalnim rekordom - 6,98 metara, dok je Kolašinac do srebrnog odličja stigao bacivši kuglu 20,90 metara.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online