Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 14.11.2014.
01:56
Vestionline A

Zvezde NFL: Endrju Lak - Meningov naslednik u Koltsima

Kada neko treba da zameni, verovatno, najboljeg kvoterbeka u istoriji NFL-a Pejtona Meninga onda je jasno pod kakvim pritiskom je bio Endrju Lak, kada ga je 2012. godine Indijanapolis draftovao kao prvog pika. Velike nade su tada polagali u kvoterbeka Univerziteta Stenforda posle odlaska popularnog "Šerifa", a sudeći po prve dve sezone, Koltsi su napravili pun pogodak.

Endrju Lak, kvoterbek Indijanapolisa

Hrabro se Lak uhvatio velike odgovornosti da zameni Meninga kao startni kvoterbek Koltsa. U prvoj sezoni uspeo je svoj tim da odvede do prve runde plej-ofa, gde su Indijanapolis zaustavili, kasnije osvajači Superboula u sezoni 2012/2013, Baltimor Rejvensi.

U prošlom šampionatu, Koltsi su došli korak više. U prvoj rundi je savladan Kanzas, a u polufinale AFC-a Laka i drugove zaustavili su Nju Ingland Petriotsi. Karijera Laka ide uzlaznom putanjom, a ove sezone igra fantastično i najzaslužniji je što su Koltsi lideri juga AFC-a,sa skorom od šest pobeda i tri poraza. U ovoj sezoni trenutno ima najviše tačdaun pasova i jedan je od kandidata za MVP lige. Postao je novi ljubimac navijača Indijanapolisa, koji se nadaju da će Lak uspeti da donese klubu više od jednog Superboula koliko je Koltsima doneo legendarni Pejton Mening.

PROFIL

Ime i prezime: Endrju Lak

Datum i mesto rođenja: 12. septembar 1989. godine u Vašingtonu

Visina: 193 cm

Težina: 109 kg

Pozicija u timu: Kvoterbek

Tim: Indijanapolis Kolts (2012-)

Koledž: Stenford

Proboul: 2 (2012/2013, 2013/2014)

Tačdaun pasovi: 72

Presečene lopte: 36

Kvoterbek rejting: 86.2

I pre dolaska u NFL bio je zvezda. Na koledžu Stenford nagovestio je velike mogućnosti, što je i dokazao u najjačoj ligi amerilčkog fudbala. Za njega NFL stručnjaci kažu da je protitip modernog kvoterbeka, sa "odličnom" rukom za duge pasove, ume da "čita" odbranu rivala, da izbegava "bliceve", a kada to situcija nalaže ume da improvizuje. Ne libi se i da trči, a čak 11 puta je "nogama" postizao tačdaune.

Često meta protivničkih igrača: Endrju Lak igra tek treću sezonu u NFL-u
 

Da se radi o kvoterbeku koji će da ispisuje istoriji NFL-a govori podatak da je u obe sezone u NFL-u bio Proboul igrač. Kao ruki kvoterbek u sezoni 2012/2013 oborio je mnoge rekorde. Imao je osvojenih 4.374 jardi u debitantskoj sezoni. Takođe, na meču devete nedelje osvojio je rekordnih 433 jarde za jednog rukija.

Da "iver ne pada daleko od klade" pokazuje i porodica Lak. Endrjuov otac Oliver, takođe, je bio kvoterbek. Igrao je za Hjuston Oilerse. Na Stenfordu mu je trener bio Džim Harbou, sadašnji trener San Francisko Fortinajnersa. Na draftu 2012. godine vodila se velika borba za prvog pika između Endrju Laka i Roberta Grifina III. Indijanapolis očigledno nije pogrešio. Ima još dve ruki godine ugovora, a nema sumnje da će 2016. godine, Lak dobro da "isprazni buđelar" Koltsa. Trenutno zarađuje 5.500.000 dolara, a za dve godine ta cifra će biti minimum četiri puta veća.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online