Petak 17. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 08.09.2014.
02:20 >> 05:44h
Vestionline A

NFL: Romo opet tragičar, Pejton pobedio "svoje" Koltse

Ako se po jutru dan poznaje očekuje nas spektakularna sezona u NFL-u. U najzanimljivijoj utakmici prve nedelje novog šampionata u američkom fudbalu, Atlanta je posle produžetaka slavila protiv Nju Orleansa. Tragičar večeri, po ko zna koji put, bio je kvoterbek Dalasa Toni Romo, koji je na meču protiv San Franciska u prvoj četvrtini imao neverovatne tri presečene lopte.

Patrik Kašing (Hjuston) podigao je kvoterbeka Vašingtona Roberta Grifita III
 

Prštalo je u "Džordžija domu" u Atlanti. U "revolveraškom obračunu" Meta Rajana i Drua Brisa, bolji je bio kvoterbek Felkonsa. Sejntski su bolje počeli meč, imali vođstvo od 13:0, ali je onda konce igre u svojim rukama preuzeo Rajan i doveo svoj tim do trijumfa u divizijskom dvoboju.

Rezultati prve nedelje

Sijetl - Grin Bej          36:16

Atlanta - Nju Orleans  37:34 p

Baltimor - Sinsinati    16:23

Čikago - Bafalo          20:23 p

Hjuston - Vašington    17:6

Kanzas - Tenesi         10:26

Majami - Nju Ingland   33:20

Nju. Džets - Ouklend  19:14

Fildalefija - Džeksonvil 34:17

Dalas - San Francisko 17:28

Tampa Bej - Karolina   14:20

Pitsburg - Klivlend       30:27

Sent Luis - Minesota    6:34

Denver - Indijanapolis   31:24

Dalas je definitivno ukleta ekipa. Šta se sve Kaubojsima dešavala u prvoj četvrtini susreta protiv San Francuiska teško je i objasniti. Opet je u centru pažnje bio kvoterbek domaćih Toni Romo, koi je za prvih 15  minuta igre imao čak tri presečene lopte. Ako se tome doda da je već na startu "fambl" De Markusa Mareja doneo tačdaun Fortinajnersima, jasno je da četa Džensona Gereta klizi ka još jednoj propaloj sezoni. Posle prvih 30 minuta, četa Džima Harboua vodila je 28:3, a u nastavku San Francisko je lako sačuvao stečeno vošstvo.

Legendarni kvoterbek Pejton Mening pobedio je prvi put u karijeri bivši klub Indijanapolis sa kojim je osvojio svoj jedini Superboul. Odličan je bio tajtend Džulijus Tomas koji je imao tri tačdauna posle odličnih dodavanja Meninga. Bronkosi su imali vođstvo od 31:10, ali su indolentnom igrom u napadu dozvolili Koltsima da imaju napad za izjednačenje, ali nije uspeo Endrju Lak da stigne do novog tačdana.

Pitsburg se "kockao" sa nervima svojih navijača. Stilersi su posle 30 minuta vodili protiv divizijskog rivala Klivlenda čak sa 27:3, ali je u nastavku usledila "furija" Brounsa. Izjednačili su gosti, ali je u poslednjem napadu Ben Retlisberger uspeo da odvede svoj tim do "fild gol" pokušaja i trijumfa na svom stadionu. U drugom divizijskom obračunu,  Sinsinati je napravio "brejk" u Baltimoru. Prvo poluvreme, domaći kvoterbek Džo Flako je prespavao. Endi Delton je vodio svoj tim do prednosti od 15:0. Tada se Flako budi i sa dva tačdauna svoj tim doveo do minumalnog vođstva. Ipak, Bengalse to nije demoralisalo. Delton je bacio fantastičan pas do Grina, koji je postgao tačdaun za prvi trijumf u ovoj srezoni NFL.

Nju Ingland je poklekao u Majamiju, a briljirao je raningbek Nošon Moreno, koji je stigao u redove Delfinsa iz finaliste Superboula Denver Bronkosa. Kanzas je prošle sezone bio prijatno iznenađenje, a da će Aleks Smit i drugovi teško moći da ponove uspeh od prošlog šampionata pokazao je uvodni susret koji su Čifsi poraženi od skromnog Tenesija. 

Furiozna je bila Minesota u gostima protiv Sent Luisa, dok je Filadelfija u drugom poluvremenu oduvala Džeksonvil. U prvom poluvrmenu gosti su vodili 17:0, ali mašinerija Čipa Kelija, koju predvodi mladi kvoterbek Nik Fols, pokazala je zašto je favorit u svojoj diviziji.

Čikago je neprijatno iznenadio svoje navijače porazom od Bafala, dok je Njujork Džets pobedio Ouklend Rejders. Karolina je slavila na Floridi protiv Tampe, a domaćinima nije pomogao ni novi kvoterbek Džoš Mekaun. Hjuston je trijumfom protiv Vašingtona u Teksasu najavio mnogo bolju sezonu od prethodne, kada su bili najneprijatnije iznenađenje šampionata.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online