Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 25.05.2014.
17:14
Beta A

VN Monaka: Trijumf Rozberga!

Vozač Mercedesa Niko Rozberg pobedio je danas u trci Formule 1 za Veliku nagradu Monaka u Monte Karlu i vratio je prvo mesto u šampionatu.

 Luis Hamilton, Niko Rozberg i Danijel Rikardo
 

Rozberg je do druge uzastopne pobede u Monte Karlu došao za sat, 49 minuta, 27 sekundi i 661. To je njegova druga pobeda u sezoni, pošto je trijumfovao u prvoj trci u sezoni, u Melburnu.

Drugi kroz cilj je prošao njegov klupski kolega Luis Hamilton sa 9,2 sekundi zaostatka, čime je prekinuo niz od četiri pobede u sezoni, a treći je bio Danijel Rikardo iz Red Bula sa 9,6 sekundi zaostatka za pobednikom. Hamilton i Rozberg su tako pobedili u svih šest trka u sezoni.

Četvrto mesto je zauzeo Fernando Alonso iz Ferarija, peti je bio Niko Hilkenberg iz Fors Indije, a šesti Dženson Baton iz Meklarena. Bodove su još osvojili vozač Vilijamsa Felipe Masa, Žil Bjanki iz Marusije, Roman Grožan iz Lotusa i vozač Meklarena Kevin Magnusen.

Rozberg je dobro startovao sa pol pozicije i sačuvao vođstvo, Hamilton je bio iza njega, a Raikonen je preuzeo treće mesto od Rikarda. Već u prvom krugu Serhio Peres iz Fors Indije je posle izlaska iz krivine Mirabo udario u zid, posle kontakta za Batonom, posle čega je na stazu izašao "sejfti kar".

U četvrtom krugu je trka nastavljena, a tada su nastali problemi sa motorom za četvorostrukog uzastopnog šampiona iz Red Bula Sebastijana Fetela, zbog čega je u osmom krugu morao da završi trku. Rozberg je čuvao vođstvo, a u 15. krugu stekao je 1,7 sekundi prednosti u odnosu na Hamiltona.

U 26. krugu je ponovo "sejfti kar" izašao na stazu, pošto je Adrijan Zutil udario u zaštitnu ogradu. To su iskoristili u Mercedesu i dobro obavili posao u boksu za Rozberga i Hamiltona. U 31. krugu trka je nastavljena, Rozberg je zadržao vođstvo ispred Hamiltona, Rikarda i Alonsa, ali je Raikonen sa trećeg pao na 13. mesto.

Hamilton je pokušao da stigne Rozberga, ali je Nemac iz kruga u krug uvećavao prednost. U 51. krugu je imao 1,6 sekundi prednosti, a u 65. i četiri sekunde. Rikardo je u tim trenucima dobro vozio i počeo da smanjuje zaostatak za Hamiltonom. Rozberg je do kraja trke uspeo da uveća prednost, a Hamilton da sačuva drugo mesto.

Rozberg je na prvom mestu u šampionatu Formule 1 sa 122 boda, Hamilton ima 118, a na trećem mestu je Alonso sa 61 bodom.

Naredna trka je na programu 8. juna u Montrealu, za Veliku nagradu Kanade.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online