Utorak 30. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 15.04.2014.
13:26 >> 13:35h
Hokejaški savez Srbije A

Istorijski trijumf mladih hokejaša u Estoniji

Reprezentacija Srbije u hokeju na ledu uzrasta do 18 godina savladala je domaću selekciju Estonije rezultatom 4:3 (1:1,2:0,1:2) na startu Svetskog prvenstva Divizije II, Grupa B, koje je u ponedeljak, 14. aprila počelo u Talinu.

 

Posle dobre partije srpskih seniora protiv istog protivnika na SP u Beogradu, i naša mlada selekcija pokazala je da estonski hokej nije više toliko dominantan u odnosu na naš kao što je to bilo nekada. Ipak, mladi srpski  "orlovi“ načinili su i korak više od starijih kolega savladavši izabrani estonski tim na njegovom ledu, sasvim  zasluženo, posle bolje igre u drugom periodu kada je naša selekcija stigla do dva gola prednosti.


Domaći tim poveo je već u četvrtom minutu golom Furse, ali hokejaši Srbije ipak nisu poklekli već su zaigrali mnogo bolje u nastavku i u poslednjem minutu prvog perioda stigli do izjednačenja preko Ivana Glavonjića u "pauer pleju“. Na startu drugog perioda „orlovi“ priređuju veliki šok domaćim navijačima i iz dva vezana igrača više postižu dva pogotka. Prvo se Đorđije Terzić odlično snašao pred golom domaćina, a zatim je Nikola Stojanović sjajno pogodio sa plave linije. Sredinom meča Fursa još jednom pogađa za novu nervozu u redovima našeg tima, ali je stotinu sekundi pre drugog odmora Terzić još jednom pogodio za velikih dva gola prednosti pred poslednjih 20 minuta.


U završnom periodu igre domaćin kreće na sve ili ništa, ali se naši hokejaši sjajno brane, sve do 55. minuta kada Nestercuk ponovo unosi neizvesnost u meč. Pokušali su domaći u završnici i povlačenjem golmana ali je naš tim sačuvao prednost za prvu pobedu jedne naše reprezentativne selekcije nad Estonijom još od 2010. godine i Svetskog prvenstva U18 koje je takođe održano u Estoniji, kada je naš tim slavio rezultatom 3:0. Za reprezentaciju Srbije, ipak, nema vremena za opuštanje pošto se već narednog dana sastaje sa selekcijom Španije koja je deklasirala Island rezultatom 10:1. Ukoliko trijumfuje u tom meču, selekcija Srbije
istaći će kandidaturu za plasman u viši rang, Diviziju II, Grupa A.


Selekcija Srbije U18 je na prethodna dva Svetska prvenstva održana u našoj zemlji osvojila jednu srebrnu (Novi Sad, 2012) i  jednu bronzanu medalju (Beograd, 2013).

Samo najboljeplasirana selekcija obezbediće plasman u viši rang takmičenja, dok se najslabiji tim „seli“ u Diviziju III.

 


 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online