Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Utorak 11.03.2014.
14:24
Beta A

Arsović: Istorijski uspeh reprezentacije

Srpska reprezentativka u streljaštvu Andrea Arsović rekla je danas da za nju osvojene medalje na Evropskom prvenstvu u Moskvi predstavljaju "istorijski uspeh reprezentacije".

Ivana Maksimović i Andrea Arsović
 

"Za mene je ovo je ovo nešto neverovatno. Zlato u ekipnoj konkurenciji sa novim ekipnim reokordom, kao i osvojena individualna srebrna medalja", rekla je Arsovićeva novinarima u Beogradu.

Srpski strelci su na Evropskom prvenstvu Moskvi osvojili tri medalje, a upisali su i dva četvrta, četiri peta, dva šesta i jedno sedmo mesto. Arsovićeva je u disciplini vazdušna puška osvojila srebrnu medalju sa 417,3 kruga, a treća je bila Ivana Maksimović, dok je selekcija Srbije postavila novi rekord sa 1.247,1 krugova.

Šef stručnog štaba reprezentacije Srbije Srećko Pejović rekao je da

"Generalno smo prilični zadovoljni osvojenim medaljama... Lično sam nezadovoljan, jer mislim da smo ispustili još koju, ali ovo je svakako dobar rezultat", rekao je Pejović.

On je dodao da rezultat Srbije na EP veoma redak na kontinentalnom prvenstvu.

"Retko se dešava da takmičari iz iste zemlje u individualnoj konkurenciji osvoje medalje, a još i ekipno... Za to pored Arsovićeve i Maksimovićeve moram da pohvalim Draganu Todorović, koja je izdržala pritisak i donela zlatnu medalju", rekao je Pejović.

U Moskvi su održane i kvalifikacije za Olimpijske igre mladih, a Milica Babić i Andrija Milovanović ispunili su kvotu za učešće na Igrama. Babićeva je u disciplini vazdušna puška ostvarila rezultat od 412,6 krugova i tako zauzela sedmo mesto u konkurenciji od 60 takmičarki. S druge strane Milovanović je u istoj disciplini kod muškaraca bio četvrti sa 619,2 krugova. Predsednik streljačkog saveza Srbije Siniša Mašović rekao je da je uspeh reprezentacije na EP "izvanredan". Mašović se osvrnuo na uslove u kojim se srpski strelci spremaju za velika takmičenja i pozvao nadležne organe da im pomognu u osposobljavanju objekata.

"Strelcima treba snažnija podrška države. Ne tražim da nam pomognu materijalno, već da nam gradska uprava za zemljište reši birokratkse probleme za našu streljanu u Topčideru", rekao je Mašović.

"Nama je potreban jedan Nacionalni trening centar i zaista bih voleo da to bude u Topčideru, koja je najstarija streljana u Srbiji. Ne želim da naši takmičari moraju da idu da se spremaju u inostranstvu za velika takmičenja", rekao je Mašović.

POVEZANE VESTI

Sreda 12.03.2014. 15:52
Svaka cast strelcima. Stalno su u evropskom i svetskom vrhu, a to znaci samo jedno - rade.
Sreda 12.03.2014. 15:54
Svaka cast strelcima, posebno zenskoj ekipi. Stalno su u evropskom i svetskom vrhu, a to znaci samo jedno - rade.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online