Četvrtak 9. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 28.01.2014.
11:29
Beta A

U Novom Pazaru nezadovoljni izborom gradskog sportskog saveza

Klub borilačkih sportova Novi Pazar i Atletski klub Novi Pazar su izrazili nezadovoljstvo izborom najboljih sportista, trenera i klubova u organizaciji gradskog sportskog saveza, dok je direktor te ustanove Enver Gusinac rekao da su pobednici određeni glasovima klubova.

 Amela Terzić i Rifat Zilkić
 

Trener novopazarskog Kluba borilačkih sportova Husein Dupljak, koji je nezadovoljan odlukama o najboljoj sportistkinji i treneru, pozvao je direktora Sportskog saveza da podnese ostavku.

"Prošle godine desila se ista stvar, tad nisu ispoštovane svetske amaterske titule Ajle Lukač i Saide Bukvić u kik-boksu. Ove godine osvojile su evropsku i svetsku profi titulu i ne znam šta treba još da urade da bi bile najbolje sportistkinje grada, a ja najbolji trener. Direktor Enver Gusinac treba pod hitno da podnese ostavku, pošto ne ume da vodi sport", rekao je Dupljak.

Za najbolju sportistkinju Novog Pazara peti put je proglašena Amela Terzić, evropska prvakinja na 1500 metara i vicešampionka kontinenata u krosu za uzrast mlađih seniorki, dok je njen trener Rifat Zilkić izabran za najboljeg sportskog stručnjaka.

"Moje dve svetske šampionke dobile su po mali pehar na kome piše 'za osvojeno prvo mesto u svetu'. Želim da mi direktor Gusinac kaže ko učestvuje u izboru, ko bira sportistu grada. Ja mislim da postoji pravilnik, ali ga niko ne koristi", rekao je Dupljak.

Svetska prvakinja u lou-kiku u verziji Svetske kik boks i karate unije (WKU) Ajla Lukač je rekla da je razočarana odlukom Sportskog saveza.

"Htela bih da znam šta treba još da osvojim da bi me Enver Gusinac proglasio sportistkinjom grada", istakla je Lukačeva.

Članovi tog kolektiva su nezadovoljni laureatima u petak uveče napustili svečano proglašenje u dvorani Kulturnog centra. Atletski klub Novi Pazar je ocenio u saopštenju za javnost da je način izbora neprimeren, kao i da nije bilo glasanja i upotrebe pravilnika koji je usvojen na poslednjoj Skupštini Sportskog saveza. Ovaj klub je izrazio razočarenje izborom najboljeg sportiste i sportske ekipe, gde su nagrađeni fudbaler Admir Kecap i Fudbalski klub Novi Pazar.

"Izbor je odrađen bez kriterijuma i sagledavanja doprinosa klubova u razvoju sporta. Ovo je način da sve mlade ljude koji se iskreno bore za Novi Pazar oteramo iz grada", ističe se u saopštenju novopazarskog atletskog kluba.

Direktor novopazarskog Sportskog saveza Enver Gusinac nije želeo da govori o ovoj temi, ali je rekao da je glasanje klubova odredilo pobednike.

"Ne želim da dodatno pojašnjavam odluke, ali pobednici su određeni glasovima gradskih sportskih klubova i sve je bilo regularno", naglasio je Gusinac.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online