Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 24.12.2013.
10:50
Beta A

Nevena Ignjatović i Milanko Petrović: Paunoviću, radi svoj posao ili odstupi!

Srpski skijaši - osvajači zlatnih medalja na Univerzijadi u Trentinu, Nevena Ignjatović i Milanko Petrović, saopštili su danas da Skijaški savez Srbije "opstruiše njihov rad", pošto nije uložio sredstva u njihove pripreme i pozvali su predsednika Dimitrija Paunovića da "radi svoj posao".

 Milanko Petrović
 

Petrović je osvojio zlatnu medalju u nordijskom skijanju na Zimskoj Univerzijadi u Trentinu, a Ignjatovićeva zlatnu medalju u alpskom skijanju.

"Te medalje predstavljaju naš uspeh i odraz naše vere u sopstvene mogućnosti. U istoj tolikoj meri, one predstavljaju i poraz Skijaškog saveza Srbije koji je u nas, iako smo najbolji takmičari koje ima, u ovoj olimpijskoj sezoni, uložio minimalna sredstva u odnosu na procenjenu i odobrenu vrednost naših programa", piše u
današnjem zajedničkom otvorenom pismu Ignjatovićeve i Petrovića.


"Mediji o našim medaljama pišu kao o 'renesansi srpskog skijanja', čestitke su nam stigle sa svih strana, pa i od samog državnog vrha, a institucija koja je u ime države zadužena da zastupa naše interese, da brine o nama, pomaže nam i stvara uslove da budemo još bolji nas, ne samo što nas ignoriše, već nas i opstruiše", piše dvoje sportista.


U saopštenju se ističe da su Ignjatovićeva i Petrović članovi Skijaškog saveza samo zato što jedino tako mogu da učestvuju na međunarodnim takmičenjima.

"Propisi su takvi da moramo da budemo deo organizacije koja, umesto da nas podstiče i stara se da postižemo rezultate u skladu s našim potencijalima, radi upravo suprotno - narušava nam pripreme, ostavlja nas bez trenera, i sve to pred Olimpijske igre, najveće i najvažnije sportsko takmičenje na svetu", ukazuje dvoje smučara.


"Usled nemara, nebrige i nezainteresovanosti Skijaškog saveza Srbije, oboje smo u opasnosti da na samo mesec i po pred najveće sportsko takmičenje ostanemo bez trenera koji već mesecima ne primaju plate. Bez trenera nema ni adekvatne pripreme, i svaki prekid je nenadoknadiv", upozopravaju Ignjatovićeva i Petrović.


Oni pišu da ne smatraju da država treba da finansira nijihove sportske karijere, već da kontroliše i usmerava rad institucije kojoj daje novac poreskih obaveznika.

"Taj novac ne stiže do sportista Skijaškog saveza Srbije. Ova činjenica u velikoj meri ugrožava naše mogućnosti da na Igrama u Sočiju, na kojima će biti više srpskih novinara nego srpskih sportista, ostvarimo rezultat kakav bismo mogli uz adekvatnu pripremu."

 Nevena Ignjatović

U saopštenju se podseća na obaveze Skijaškog saveza iz Statuta, da pomaže i brine o skijaškom sportu, o strategiji unapređenja skijaških sportskih dostignuća i o drugom.

"Rukovodstvo Saveza ne radi ništa od toga. Upravo suprotno, zatvara nam vrata, ne prijavljuje nas na takmičenja, svojim nečinjenjem nas se odriče. Nemamo ni finansijsku, ni moralnu podršku. Predsednik Saveza se u svojim nastupima zaklanja iza stranke iz koje dolazi, istovremeno ne sluša dobronamerni apel predsednika te iste stranke da se njeni članovi povuku sa čelnih pozicija sportskih
saveza", piše u pismu.


Dvoje skijaša smatra da se predsednik Skijaškog saveza Dimitrije Paunović krije iza svoje Srpske napredne stranke i da bi trebalo da radi svoj posao ili da se povuče sa funkcije i prepusti je "nekome ko zaista želi da uradi nešto za srpsko skijanje".

"Na samo 44 dana od početka Igara pitamo se kako je moguće da su naši rezultati dovoljno dobri da nam omoguće odlazak na Olimpijadu, dovoljno dobri za stipendiju MOK, dovoljno dobri za punu podršku Ministarstva omladine i sporta i Olimpijskog komiteta Srbije, a nedovoljno dobri da nam se predsednik Skijaškog saveza makar javi na telefon", piše dvoje sportista.


Ignjatovićeva i Petrović su poručili da će se povući ako Srbiji nije u interesu da se takmiči u zimskim sportovima, ali su i pozvali Ministarstvo omladine i sporta da se uključi u rešavanje problema.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online