Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 04.12.2013.
13:21
BETA A

Terzić: Biću zadovoljna ako u Beogradu pružim maksimum

Reprezentativka Srbije u atletici Amela Terzić rekla je danas da je svesna da je mnogi smatraju prvim favoritom na Prvenstvu Evrope u krosu za uzrast mlađih seniorki, ali da će biti zadovoljna ako bude pružila maksimum.

Amela Terzić i Rifat Zilkić
 

"Ne mogu ništa da obećam, ali sam se dobro spremila i radiću ono što najbolje znam. Moraću posebno da se potrudim zbog domaćeg terena, iako pre nisam trčala na kros stazi dugoj šest kilometara. Biće teško, a ja ću biti zadovoljna ako budem borbena do kraja", rekla je Terzićeva radiju Sto plus.

Ona je ocenila da se poslednjih mesec dana dobro pripremila u Ulcinju, iako vremenski uslovi nisu bili idealni.

"Obavili smo ono što smo planirali, pa se nadam se da ću u Beogradu ispoljiti dobru formu. Kros je uvak zahtevan i težak, nebitno je li trka spora ili brza. Dolaze najbolje Evropljanke i drago mi je da sam u takvom društvu", kazala je Terzićeva.

Ova 20-godišnja Novopazarka je prošle godine trijumfovala na ovakvom takmičenju u Budimpešti u juniorskoj konkurenciji, godinu ranije je bila treća u Velenju, a 2011. u portugalskoj Albufeiri osvojila je srebrnu medalju. Njen trener Rifat Zilkić izjavio je da očekuje da će najveće konkurentkinje Terzićevoj biti mlađe seniorke iz Velike Britanije i Nemačke.

"Realno, Amela je jedini kandidat za medalju od svih reprezentativaca Srbije, ali će odlično pripremljene Britanke predvođene Šarlotom Parđu imati želju da joj se revanširaju za neke ranije poraze", rekao je Zilkić.

"Biće prisutne mnoge osvajačice evropskih i svetskih medalja, kao i prvakinje u krosu u juniorskoj konkurenciji. Opasna je Ruskinja Gulšat Fazlitdinova, kao i Korina Harer i Geza Felićita Krauze iz Nemačke", dodao je on.

Zilkić je rekao i da očekuje povoljne vremenske uslove i dobro pripremljenu stazu na Ušću, kao i solidne nastupe ostalih četvoro reprezentativaca iz Novog Pazara.

"Plasman junorke Elvedine Zornić oko 60. mesta bio bi uspeh, a slično važi i za mlađu seniorku Teodoru Simović. Za Jasmina Ljajića bi bilo odlično da bude među 40 najboljih mlađih seniora, dok je kod seniora konkurencija žestoka i ne znam šta bih mogao tu da očekujem od Muamera Hasanovića", ocenio je Zilkić.

Prvenstvo Evrope u krosu održaće se 8. decembra na beogradskom Ušću.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online