Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 12.03.2010.
15:45
Vestionline A

EP: Zlatne medalje za Veličkovićevu i seniorke Srbije

Ženska seniorska reprezentacija Srbije u disciplini vazdušni pištolj osvojila je zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Merakeru, dok je mlada Bobana Veličković trijumfovala i pojedinačno u istoj discipini.

Srpkinje su do zlata došle pogodivši 1.143 kruga. Titulu su osvojile Jasna Šekarić, koja je imala 381 krug, Bobana Veličković (385) i Zorana Antunović sa 377 krugova.

Srebrnu medalju osvojila je selekcija Belorusije sa 1.139 krugova, dok je bronzano odličje pripalo Francuskoj sa 1.138.

Mlada Boranka Bobana Veličković osvojila je zlatnu medalju i u pojedinačnom takmičenju vazdušnim pištoljem na prvenstvu Evrope.


Srebro je pripalo Mađarci Sofiji Čonki sa 485,3 (384) a bronza Beloruskinji Viktoriji Čajki sa 484,3 (387) krugova.

Veličkovićeva, koja je debitovala na šamionata Evrope kao seniorka, iako je još juniorka, osvojila je zlato sa 486,6 krugova (385). U finale je ušla na četvrtoj poziciji. Gađala je plejof fantastično (najbolji rezultat 101,6 krugova) i ne samo da je nadoknadila dva kruga zaostatka za vodećima, nego im je, na kraju, "dodala" i dva kruga razlike!

U juniorskoj karijeri Veličkovićeva, čiji je trener Boban Marković, ima pojedinačnu juniorsku evropsku bronzu iz Dovila 2007. i dve ekipne medalje (srebro iz Dovila 2007. i bronzu iz Vintertura 2008). Prošle godine u Pragu bila je peta juniorka.

"Dobro sam gađala plej of, pratila sam i šta se deševa na drugim mestima, pogotovo na pozicijama vodećih, jer sam sa četvrte linije imala dobar pregled. Osokolila me je i zlatna ekipna medalja, jer smo na EP došle po jedan trofej, tako da sam mnogo lakše i bez opterećenja gađala finale", kratko je rekla Veličkovićeva i požurila na doping kontrolu.

Selektor Zoran Stojiljković, u konsultacijama sa članovima stručnog štaba u kome su Ivan Kvasnevski, Goran Maksimović i Mira Maksimović, prekomandovao je Veličkovićevu u seniosku reprezentaciju i taj potez je bio pun pogodak.

"U plejofu je taktički gađala kao da je sto godina seniorka. Posle pet metaka je stigla Čajku i potom je gledala šta se dešava, čekala da rivalke opale i tek tada je ispaljivala hitac. To samo pokazuje da je bila spremna za prvenstvo Evrope. Velika stvar je i ekipno zlato, od ove reprezentacije smo očekivali trofej i nisu nas razočarale", komentar je Zorana Stojiljkovića.

Sa druge strane, muška seniorska reprezentacija u disciplini vazdušna puška zauzela je tek 12. mesto od 13 selekcija. Srbija je u sastavu Nemanja Mirosavljev, Stevan Pletikosić i Dragan Marković imala 1.762 kruga.

Titulu evropskog šampiona osvojila je Rusija sa 1.789 krugova, druga je bila Norveška sa 1.778, dok je treće mesto zauzela selekcija Ukrajine sa 1.776 krugova.

U subotu 13. marta poslednjeg dana šampionata Evrope gađaće ženska seniorska reprezentacija puškom (Lidija Mihajlović, Andrea Arsović i Aranka Binder) i muška seniorska reprezentacija pištoljem (Andrija Zlatić, Dimitrije Grgić i Damir Mikec). Zlatić brani zlato, a reprezentacija srebro sa EŠ u Pragu 2009.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online