Utorak 21. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 29.09.2013.
10:03
hkpartizan.com A

Kontinental kup: Prva pobeda Partizana

Hokejaški klub Partizan savladao je u drugom kolu Kontinental kupa u Beogradu ekipu CSKA iz Sofije rezultatom 5:3 (1:0,1:1,3:2).

Marko Milovanović pre mrežom rivala
 

Crno-beli su odigrali mnogo kvalitetnije u odnosu na prvo kolo, proradio je i napad, pa je trijumf sasvim zasluženo pripao domaćinu turnira. U pobedi su se najviše istakli sjajni kapiten Marko Milovanović sa tri, odnosno Nenad Raković sa dva pogotka. Strelci za bugarski tim bili su Viktor Štefaneh, Juraj Dušička i Anders Jonson.

Partizan je krenuo znatno odlučnije nego prethodne večeri protiv estonskog Vikinga (3:8). Posle dve odlične šanse Milovanovića i Ogrizovića u uvodnih pet minuta, Raković u devetom minutu koristi dodavanje kapitena Milovanovića i u "pauer pleju“ dovodi Partizan u vođstvo. Nakon toga CSKA je pokušao da preuzme inicijativu, ali su "crno-beli“ bili opasniji rival pošto su odlično odgavarali kontranapadima koje, ipak, nisu uspevali da realizuju. I u drugom periodu sličan odnos snaga na ledu. Partizan je nastavio da bude konkretniji rival, ali je neopreznost u 24. minutu donela Bugarima izjednačenje, u momentima kada je domaći tim imao igrača više, a strelac je bio Štefaneh. Ipak, nova brojčana prednost Partizanu donela je i novu rezultatsku. Filipović je u 29. minutu odlično prošao po levoj strani, ušao u sredinu, a odbitak golmana Mihajlova u gol sproveo Milovanović.

Poslednji period gosti iz Sofije otvaraju pogotkom pošto je Dušička posle stotinu sekundi igre krunisao odličnu polukontru. Ipak, „crno-beli“ se brzo oporavljaju i sa dva pogotka Rakovića i Milovanovića u samo tridesetak sekundi stižu do ogromnog vođstva u 45. minutu. Međutim, i gosti vrlo brzo odgovaraju i preko Jonsona donose neizvesnost, samo minut kasnije. U finišu su pokušali da stignu i do produžetka, u poslednjem minutu povukli su i golmana, ali je gol viđen samo još u njihovoj mreži, a strelac je ponovo bio kapiten Milovanović.

U prvom meču drugog kola sastali su se ekipe Viking Sporta iz Talina i Bipolo Vitorije, a bolji je bio tim estonski tim rezultatom 5:2, pa ih sada samo eventualni ubedljiv poraz od CSKA u poslednjem kolu može sprečiti da osvoje ovaj turnir i plasiraju se u narednu rundu Kontinental kupa. Taj meč na programu danas od 16 časova, dok se na zatvaranju turnira sastaju Partizan i Bipolo Vitorija. Pobednik turnira igraće od 18-20. oktobra u drugoj rundi Kontinental kupa protiv ekipa HYS iz Haga, letonske Džuniors Rige i domaćina turnira, britanskog Notingem Pantersa.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online