Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 25.09.2013.
16:27
BETA A

Borovčanin i Kou o razvoju sporta

Državni sekretar u Ministarstvu omladine i sporta Srbije Nenad Borovčanin završio je danas posetu Velikoj Britaniji razgovorom sa legendom britanske atletike Sebastijanom Kouom.

Sebastijan Kou i Nenad Borovčanin
 

Kako se navodi u saopštenju, tokom sastanka se razgovaralo o izradi nove strategije za razvoj sporta u Srbiji, pitanjima većeg učešća dece, mladih i odraslih u sportskim, školskom sportu, privatizaciji klubova, njihovom tržišnom funkcionisanju i drugo.

Tema razgovora bila je i povezivanje olimpijskih organizacija, sportskih saveza i klubova, kako bi direktno mogli uspostaviti konkretniju saradnju i preuzimanje modela funkcionisanja, razvoja i održivosti. Tokom sastanaka je dogovoreno da Kou poseti Beograd početkom decembra, gde bi trebalo da se sastane sa ministrom omladine i sporta Vanjom Udovičićem i premijerom Ivicom Dačićem. Kou će tada biti i gost Atletskog saveza Srbije kako bi u poseti čestitao srpskim atletičarima, koji kako se navodi, na njihovo veliko iznenađenje, postižu izuzetne rezultate, u uslovima kada još uvek nemaju ni svoju dvoranu.

Kou je prvi čovek vodeće britanske kuće za strateško planiranje u sportu "CSM Sport and Entertainment", koja sarađuje sa velikim svetskim kompanijama i ima ogromno iskustvo u organizaciji velikih događaja kao što su Olimpijske igre u Londonu, Evropsko prvenstvo 2012. godine i drugo. Borovčanin je rekao da mu je veliko zadovoljstvo što ljudi poput Koua imaju volju da pomognu Srbiji u razvoju sporta.

"Moderna infrastruktura, granica između profesionalnog i amaterskog sporta, finansiranje, privatizacija, borba protiv huliganizma, školski i rekreativni sport, samo su neki od preduslova da sport zaista ima ulogu u kreiranju društva", rekao je Borovčanin.

On je dodao da sport nije samo trening i takmičenje, već način zdravog života, povezivanja sa ljudima, kvalitetnijeg provođenja slobodnog vremena, što znači "manju stopu delikvencije, fizičkih i mentalnih devijacija, manje bolesnih ljudi, narkomana i alkoholičara".

"Zbog toga je važno da preuzmemo svetske modele i iskoristimo pomoć prijatelja u svetu", dodao je Borovčanin.

Borovčanin se u završetku radne posete sastao i sa predstavnicima britanskog ministarstva spoljnih poslova gde je razgovarano o daljim koracima i aktivnostima u cilju približavanja dve zemlje u oblasti razvoja omladine i sporta. On je istakao da "uređeni sistemi nisu pali s neba", već da je to rezultat rada i dobre organizacije.
 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online