Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 11.09.2013.
14:21
f1-srbija.com A

Zvanično: Raikonen se vratio u Ferari!

Kimi Raikonen će se priključiti Ferariju i voziće u paru sa Fernandom Alonsom. Jednogodišnji ugovor ima opciju produžetka i za sezonu 2015.

Ponovo na mestu najvećeg uspeha: Kimi Raikonen
 

Ferari će tako imati na papiru trenutno najjači vozački sastav u Formuli 1. Raikonen će doći na mesto svog nekadašnjeg klupskog kolege, Felipea Mase, a voziće u paru sa čovekom zbog koga je isplaćen da bi godinu dana ranije završio ugovor.
Odluka da se upare Alonso i Raikonen je ogromna promena u dosadašnjoj Ferarijevoj filozofiji, koja je jasno definisala prvog vozača - Šumaher od 1996 do 2006 i Alonso u poslednje četiti godine.


Ferari je sada odlučio da ima dva lidera u timu, a takva politika je bila kada su Raikonen i Masa bili duo Ferarija od 2007 do 2009.


Partnerstvo i rivalitet između dvojice šampiona se svakako očekuje, Alonso i Raikonen su dvojica od četvorice trenutno najboljih vozača uz Hamiltona i Fetela.
Alonso je poznat da ne trpi rivala u timu. Njegova jednogodišnja karijera u Meklarenu bila je puna turbulencija, jer je novajlija Hamilton već u prvim trkama bio na nivou iskusnog šampiona. Međutim, Alonso je po odlasku iz tima izjavio da problemi nisu bili sa Hamiltonom, već sa timom koji nije ispunio obećanja vezana za njegov status.


Ferari je želeo da zameni Masu sa vozačem koji će doneti mnogo stabilnije vožnje, a samim tim i bolje rezultate, a najpodesniji kandidat za takvu promenu je svakakao Raikonen. Finac je imao opciju da ostane u Lotusu, ali mu tim nije pružio dovoljno garancija da ima tehničke i finansijske mogućnosti da se takmiči u vrhu i sledeće sezone. Pored toga zgubili su visoko cenjenog tehničkog direktora Džejmsa Elisona, koji je prešao upravo u Ferari, a i Raikonenova zarad je kasnila ove sezone.


Raikonen je prvi vozač posle Gerharda Bergera koji se vraća u u tim. Berger je napustio Ferari 1989 da bi se priključio Meklarenu, a potom se vratio 1993. godine.
"Ledeni" je napustio Ferari 2009-e, kada je imao ugovor za još jednu godinu ali je tim morao da se otarasi ili njega ili Mase da bi napravio prostor za Alonsa. Tim se tada odlučio da Masa ostane. Brazilac je 2008-e i deo 2009-e kada je vozio, sve do VN Mađarske i udesa, uspeo da ostvari bolje rezultate od Finca. Ipak, posle udesa tim nije mogao da odbaci Masu, uzimajući u obzir čitav splet događaja.
Ferari je želeo da Raikonen bude vođa kakav je da tada bio Šumaher ali to u njemu nisu pronašli. Alonso je imao tu crtu i odmah se postavio kao lider pored Felipea Mase.


Ipak, Masa je bio izgleda previše slaba podrška prvoj zvezdi tima. Sa druge strane Španac nije uspeo da osvoji titulu za tim i pored svojih kvaliteta, pa su tenzije između Ferarija i Alonsa u poslednje vreme takođe počele da rastu. Raikonen će doći kao velika podrška čitavom timu i reper za performanse Feranada Alonsa. Ako Španac ne bude bio na vrhunskom nivou "Ledeni" će to najverovatnije iskoristiti, nasuprot odlazećem Masi.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online