Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 13.08.2013.
10:57 >> 11:15h
BETA A

Kraljica Ivana se vratila u Srbiju

Osvajačica bronzane medalje u skoku u dalj na Svetskom prvenstvu u Moskvi, srpska atletičarka Ivana Španović, izjavila je u utorak da počinje da veruje da je ostvarila istorijski uspeh i da želi da to bude početak nečeg lepog i za zemlju.

Uspomena za sva vremena: Ivana Španović na pobedničkom postolju
 

"Počinjem da verujem da sam ostvarila istorijski uspeh i želim da ovo bude početak nečeg lepog i da uživam u ovome. Koliko god da je Srbija pružila meni, ovo je pravi i idealni način da to vratim", rekla je Španovićeva po dolasku u Beograd.

Španovićevu je na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla" dočekalo stotinak ljudi, među kojima su bili brojni prijatelji, članovi porodice, sportski čelnici, novinari, fotoreporteri, snimatelji i drugi.

"Uspela sam da osvojim tu medalju koju sam silno želela", istakla je srpska atletičarka.

Španovićeva je sa skočenih 6,82 metara oborila državni rekord i završila treća, iza pobednice Amerikanke Brinti Ris i Nigerijke Blesing Okagbare.

"Ovim uspehom sam dobila poziv za Dijamantsku ligu, mitinge u Berlinu i Cirihu. Time završavam sezonu i krećem pripreme za Svetsko prvenstvo u dvorani", kazala je dobitnica prve medalja za Srbiju na svetskim prvenstvima u atletici.

Njen trener Goran Obradović rekao je da je "ovaj san sanjao 18 godina".

"Sve je išlo na našu ruku, u kvalifikacijama je pokazala da je sposobna za velike skokove, ali i pri zagrevanju u finalu. Na meni je bilo da joj prenesem pozitivnu energiju. Ona je ugrabila šansu i stigla do uspeha koji će tek biti shvaćen", rekao je Obradović.

On je dodao da se nada da će uspeh Španovićeve pomoci da srpska atletika postiže još bolje rezultate. Predsednik Atletskog saveza Srbije Veselin Jevrosimović rekao je da je Španovićeva napravila nešto što nikome do sada u Srbiji nije pošlo za rukom.

"Kraljica se vratila u Srbiju sa istorijskim uspehom. Čestitam joj na tome, presrećni smo, napravila je nešto što nikome nije do sada pošlo za rukom da napravi. Ivana i njen trener će biti upisani zlatnim slovima u istoriju srpskog sporta", rekao je Jevrosimović.

Državni sekretar u Ministarstvu za sport Predrag Peruničić kazao je da se nada da će u Moskvi biti još medalja za Srbiju.

"Nadam se da će biti još medalja za Srbiju u Moskvi. Imamo plejadu atletičara koji donose prave rezultate i koji su obradovali našu zemlju. Siguran sam da će biti ne još jedna, već još tri", kazao je Peruničić.

Sportski direktor Olimpijskog komiteta Srbije Nikola Kuljača naveo je da uspeh Španovićeve nije slučajan.

"Ovo nije slučajan uspeh, atletičari su već doneli sijaset uspeha našoj zemlji. Jako je teško skočiti svoj najbolji rezultat na najvećem takmičenju, to je poseban uspeh i ova medalja ima još veću težinu", naveo je Kuljača.

Na konferenciji za novinare na beogradskom aerodromu pojavio se i trener desetobojca Mihaila Dudaša, Feđa Kamasi, iako je atletičar ostao u Moskvi da bodri svoje reprezentativne kolege.

"Očekivali smo bolji rezultat, ali ne bi bilo fer da kažem da smo nezadovoljni državnim rekordom. To je velika stvar na pravom mestu, tako da sam na kraju krajeva zadovoljan", rekao je Kamasi.

Dudaš je na Svetskom prvenstvu osvojio 14. mesto u desetoboju.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online