Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 08.08.2013.
12:41
BETA A

Bekrić: Kad se igra fudbal, dva dana ne treniram!

Reprezentativac Srbije u atletici Emir Bekrić rekao je danas da je potpuno spreman za Svetsko prvenstvo u Moskvi i da, iako mu ovaj šampionat nije prioritet, nije nemoguće da izbori plasman u finale discipline na 400 metara s preponama.

Želi u finale na SP: Emir Bekrić
 

"Apsolutno sam spreman. Pre četiri dana sam na ekipnom prvenstvu Srbije trčao 400 metara bez prepona i ispalo je fenomenalno, jer je 400 metara uvek dobar pokazatelj koliko mogu da idem. Ako sam trčao lični rekord bez adekvatne konkurencije i bez adrenalina, onda na preponama mogu da očekujem bolji rezultat od ostvarenog ove godine", rekao je Bekrić za agenciju Beta.

Evropski vicešampion s prošlogodišnjeg prvenstva starog kontinetna iz Helsinkija danas putuje za Moskvu, dva dana pre početka šampionata sveta. Bekrić je ove godine ostvario značajne rezultate - osvojio je zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu za mlađe seniore istrčavši deonicu za 48,76 sekundi, što je novi državni rekord, a najsjajnije odličije doneo je i s Mediteranskih igara i Balkanskog prvenstva.

"Sve se menja iz godine u godinu, za finale nekad treba više, nekad manje, ali okvirno mislim da će za finale u Moskvi biti dovoljno 48,50 ili 48,60 sekundi. Mislim da nije nemoguće da se plasiram u finale", kazao je rekorder Srbije.

Ipak, Bekrić sa svoje 22 godine čvrsto stoji na zemlji, svestan je činjenice da treba napredovati postepeno i da atletičari u ovoj disciplini kasnije sazrevaju.

"Nije mi ovo Svetsko prvenstvo prioritet, fokusiran sam na Evropsko naredne godine. Zato se ne opterećujem. Ako bude finale, to je istorijski uspeh. Ako ne bude, izvući ću pouku iz cele priče i preneću na narednu sezonu, ali mislim da mogu ravnopravno da se borim", rekao je Bekrić.

U Moskvi očekuje istu konkurenciju kao i u Londonu na Olimpijskim igrama kada je zauzeo 14. mesto. Istakao je da ne može da izdvoji nijednog atletičara kao glavnog favorita za zlato i da ne zna šta da očekuje od konkurencije, kao i da za sada ne vidi ko bi mogao da obori svetski rekord koji je postavljen 1992. godine (46,78).

Dobra stvar je, kako je rekao, što je napredovao u odnosu na prošlu godinu za pola sekunde. On je rekao da ne odustaje dok ne isprogramira sve do detalja kako da iz godine u godinu trči još bolje.

"Želim da na Evopskom prvenstvu uzmem zlatnu medalju i da ostavim trag u atletici. Znam kako da to uradim, samo da zdravlje posluži. Cilj do Olimpijskih igara u Riju je da spustim vreme do 47,90. To mi je cilj i smatram da to nije nemoguće... To je zlato", objašnjava Bekrić uz osmeh.

Atletičar Partizana je otkazao odlazak u SAD na studije kako bi se spremio za Helsinki kada je osvojio srebro, a odbio je i ponudu da pre godinu i po dana ode za Tursku. Istakao je da su uslovi u Srbiji loši i da je najlakše pobeći, a u kakvim uslovima trenira najbolje pokazuje situacija samo nedelju dana pre prvenstva u Moskvi.

"Dođe fudbalska utakmica, pa dva dana ne mogu na stadion Partizana. Onda odem na stadion Vojne akademije, pa tamo nemaju moje ime na spisku, pa onda zovi Savez da me puste... Smešne stvari", rekao je Bekrić.

On je zahvaljujući medalji s Evropskog prvenstva dobio mogućnost da odradi zimske pripreme na Tenerifama.

"Ja sam vrlo srećna osoba, jer u uslovima u kojima živimo, mogu da odem dva puta godišnje po tri nedelje u inostranstvo na pripreme. To je 2.500 evra po osobi, a te pare mogu mnogo bolje da se ulože ako ostanu ovde. Najlakše je izgraditi dvoranu i sve pare usmeriti na jedno mesto i uštedeti. Tek je završena, mislim, prva faza dvorane, od tri, četiri", kazao je Bekrić.

"Dobili smo stadion na Košutnjaku i došao sam u situaciju da ne mogu da uđem na taj stadion. Pored toga, staza je neispravna, krivine su preoštre i onda u principu i nemamo altetski stadion na Košutnjaku, to je samo priča za javnost", kazao je Bekrić.

Velika nada srpske atletike želi da takvu situaciju promeni.

"To su vetrečanje s kojima se borimo, ali razlog zašto sve ovo radim je što želim da jednog dana napravim promenu u atletici, da svojim rezultatima doprinesem da se više ulaže", ističe Bekrić.

Najzaslužnija osoba za Bekrićev napredak je trener Mirjana Stojanović s kojom sarađuje 13 godina i koja mu je, kako je rekao, druga majka. Skakao je u dalj, trčao kroseve, 400 bez prepona, a onda je Stojanovićeva prepoznala disciplinu koja mu najbolje leži.

"Prepoznala je neki vid borbenosti kod mene, a za 400 s preponama morate da budete hrabar, istrajan i borben do kraja, jer ipak tu ima 10 prepona i mora se biti fokusiran... Jedan pogrešan korak... Kao da se disciplina sama pojavila i da mi je legla. Godine 2008. sam trčao 53,20, pa evo sad 2013, posle pet godina, imam vredne rezultate", kazao je Bekrić.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online