Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Ponedeljak 08.07.2013.
13:52
BETA A

Marić: Država će pomoći Partizanu i Zvezdi!

Ministarka omladine i sporta Alisa Marić rekla je danas da će to ministartvo pomoći košarkaškom klubu Partizan i fudbalskom klubu Crvena zvezda i da će sa Ministarstvom finansija pronaći što prihvatljivije rešenje za njihova poreska dugovanja.

Pomoć večitima iz privatnog privrednog sektora: Alisa Marić
 

"Da, pomoći ćemo. Preciznije, već smo učinili prve, ali važne korake u tom pravcu, u danima koji su prethodili ovom odgovoru. Ministarstvo omladine i sporta i Vlada Srbije angažovali su se da pronađu podršku za nevolje koje su snašle Partizan i Crvenu zvezdu, ali ne iz budžeta ili javnih preduzeća, već iz privatnog privrednog
sektora u duhu preporuke da se pomogne sportu", navodi se u pismu ministrke.

Predsednik košarkaškog kluba Partizan Predrag Danilović je krajem juna rekao je da je situacija takva da odmah može da "stavi ključ u bravu" i pozvao državu da pomogne crno-belima.

Samo dan kasnije, predsednik fudbalskog kluba Crvena zvezda Dragan Džajić uputio je danas pismo ministarki omladine i sporta Alisi Marić u kojem je zatražio pomoć države da bi taj klub opstao.

Ministarka Marić je navela da je oblast finasiranja sporta u Srbiji jasno uređena i da se neće dogoditi da država plaća klubove iz budžeta za sport, osim ako se značajno ne promeni Zakon o sportu.

"Čak i tada, teško je porediti potrebe profesionalnih fudbalskih i košarkaških klubova sa potrebama celokupnog reprezentativnog sporta Srbije, uključujući i fudbal i košarku", navela je Marić.

Ona je navela i da u Srbiji ne postoji kategorija neplaćanja poreza.

"U ovoj državi ne postoji kategorija neplaćanja poreza. Postoji reprogram dugova i spremni smo da učestvujemo u razgovorima sa Ministarstvom finansija u pravcu pronalaženja što prihvatljivijih rešenja", kazala je ministarka sporta.

Marić je rekla da je potrebno napraviti ambijent u kojem je investiranje u klubove dobrodošlo.

"Ako je oslanjanje na javna preduzeća do sada bio vrhunac marketinških aktivnosti klubova u cilju pronalaženja strateških partnera, to ne vuče na dobro. Klub mora da bude partner koji se želi i za koga se kompanije bore. Iza svakog kluba trebalo bi da budu i plan i program i transparentnost finansija", kazala je ona.

"I ovde ćemo pomoći. Ministarstvo će okupiti privredne subjekte iz privatnog sektora i uz saradnju sa klubovima, uticati da se kreira ambijent u kojem je investiranje dobrodošlo i gde će kompanije imati bitne poreske olakšice za ulaganje u sport", rekla je Marić.

Ministarka je navela da su Partizan i Zvezda institucije koje treba da opstanu, ali i pozvala čelnike klubove da prestanu sa neprimerenim izjavama.

"Crvena zvezda i Partizan jesu institucije koje ne samo da treba da opstanu već da budu i ubuduće ponos srpskog sporta. Isto tako, nadam se da jedna strana neće ponovo lakonski odbiti predlog ministra za pomirenjem zaraćenih strana, ne bi li se prestalo sa neprimerenim govorima službenih sportskih lica u javnosti", rekla je Marić.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 08.07.2013. 16:27
A sto samo Zvezdi i Partizanu,kao da ostali sportski kolektivi u Srbiji ne postoje. Prvo da se ispita ko je odgovoran zasto se Zvezda i Partizan nalaze u ovakvoj situciji i da se krivci kazne.
Ponedeljak 08.07.2013. 19:40
Znaci poreski obveznici Srbije da placaju nepismene milionere-sportiste ????? Neka ih plate kladionice za koje igraju i namestaju. Treba sport da shvatimo samo kao obicno zanimanje kao i svako drugo. Zasto su oni vredniji Srbiji od naucnika, rudara ili cistacica ??? Ionako je sav sport se kriminalizovao i samo igraju za svoj dzep. Proslo je vreme kad se srce davalo za reprezentaciju i izgaralo na terenu. Danasnji sport je u celom svetu samo obicna prevara i licni biznis ! Nikad srbistan nije nize pao nego zadnjih 13god a raja treba da daje pare razmazenim, polupismenim 'sportistima' ?? Crv Zvezda i Partizan..Kakva su to imena ? Komunjarskim klubovima neka daju Sluzbini milioneri pare. Dosta
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online