Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 27.02.2010.
10:06
Vestionline A

ZOI: Amerikanci vode u bobu, Srbi 18.

Reprezentacija Srbije u bobu četvorosedu nalazi se na 18. poziciji posle prvog dana takmičenja na Zimskim olimpijskim igrama u Vankuveru.

Srpska posada je posle dve vožnje ostvarila rezultat od minut, 44 sekunde i 77 stotinki. Za Srbiju su nastupili Vuk Rađenović, Miloš Savić, Igor Šarčević i Slobodan Matijević.

Posle prvog dana takmičenja u vođstvu se nalazi prva posada Sjedinjenih Američkih Država (1:41.75), ispred prve posade Kanade i prvog tima Nemačke.

Treća vožnja u bobu četvorosedu biće održana večeras od 22,00 časa, dok je finalna trka na programu od 23,40 sati.

Posle prve vožnje diskvalifikovane su posade Rusije jedan, Austrije jedan i Slovačke, a već na startu druge bob Japana se prevrnuo. Obe vožnje završilo je 22. posade.
 

Kanada i SAD u finalu
Reprezentacije Kanade i Sjedinjenih Američkih Država igraće u finalu turnira u hokeju na ledu na ZOI. Kanada je jutros u polufinalu savladala Slovačku 3:2 (2:0, 1:0, 0:2). Pogotke za domaćina ZOI postigli su Marlo, Morou i Geclaf. U selekciji Slovačke u listu strelaca upisali su se Visnovski i Handzus.

Reprezentacija SAD je sinoć ubedljivo savladala Finsku 6:1.

 

Meč za bronzanu medalju na ZOI između Finske i Slovačke biće odigran u noći između subote i nedelje. Finale između Kanade i SAD je na programu u nedelju uveče.

Hamelinu dva zlata u šort treku

Kanađanin Čarls Hamelin osvojio je zlatnu medalju u brzom klizanju u šort treku na 500 metara na ZOI. Hamelin je pobedio u rezultatu 40,98 sekundi. Drugi je bio Si-Bak iz Južne Koreje, dok je bronza pripala još jednom Kanađaninu Fransoi-Luju Trembleju.

U šort treku u disciplini 1.000 metara za žene najbrža je bila Kineskinja Meng Vang (1:29.213). Srebrna medalja pripala je Amerikanki Katarini Rojter, dok je treća bila Seung-Hi Park iz Južne Koreje.

U štafeti na 5.000 metara najbrži su bili Kanađani, koji su ostvarili ukupan rezultat šest minuta, 44 sekunde i 22 stotinke. Za domaćina su nastupili Čarls Hamelin, Fransoa Kamelin, Olivije Žan i Fransoa-Luj Tremblej. Drugo mesto osvojila je reprezentacija Južne Koreje za koju su klizali Jon-Gaj Kvak, Ho-Suk Li, Jung-Su Li i Si-Bak Sung. Bronza je pripala Amerikancima koji su nastupili u sastavu Dži Ar Kelski, Trevis Džejner, Džordan Malon i Apolo Anton Ono.

Holanđanka najbolja u snoubordu

Holanđanka Nikolijen Sauerbraj osvojila je zlatnu medalju u snoubordu na ZOI.
Holanđanka je u velikom finalu bila bolja od Ruskinje Ekaterine Iljukine, kojoj je pripala srebrna medalja. U duelu za treće mesto Austrijanka Marion Krajner je savladala Nemicu Selinu Jorg.

Šveđankama zlato u karlingu

Ženska reprezentacija Švedske osvojila je zlatnu medalju u karlingu na ZOI.
Švedska je noćas u finalu pobedila selekciju Kanade rezultatom 7:6.

Bronzanu medalju osvojila je Kina, koja je u duelu za treće mesto na ZOI savladala Švajcarsku 12:6.

Norveška najbolja u bijatlonu

Muška reprezentacija Norveške osvojila je zlatnu medalju u bijatlonu u štafeti 4x7,5 kilometara na ZOI. Norvežani su do zlata stigli u rezultatu jedan čas, 21 minut i 38 sekundi. Za Norvešku su nastupili Tarjei Bo, Ole Ajnar Bjorndalen, Emil Svendsen i Halvard Hanevold.

Srebrna medalja pripala je Austrijancima (1:22.16.70) koji su nastupili u sastavu Simon Eder, Danijel Mezotič, Dominik Landertinger i Kristof Šuman. Bronzu su osvojili Rusi (1:22.16.90). U selekciji Rusije bili su Ivan Čečerov, Anton Šipulin, Maksim Čudov i Evgeniji Ustjugov.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online