Utorak 7. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 26.05.2013.
17:16 >> 17:43h
BETA A

Trijumf Rozberga u Monte Karlu

Vozač Mercedesa Niko Rozberg je pobedio u Monte Karlu na trci Formule 1 za Veliku nagradu Monaka.

Niko Rozberg slavi trijumf u Monte Karlu
 

Rozberg je trku završio za dva sata, 17 minuta, 52 sekunde i 52 stotinke. To je njegova druga pobeda u karijeri, a prva za Mercedes u sezoni. On je prikazao najbolju vožnju na uličnoj stazi u Monte Karlu, pošto je i u jučerašnjim kvalifikacijama bio najbrži.

Drugo mesto je osvojio svetski šampion Sebastijan Fetel iz Red Bula sa 3,88 sekunde zaostatka, dok je treći kroz cilj prošao njegov klupski kolega Mark Veber sa 6,314 sekunde zaostatka za pobednikom.

Bodove su osvojili i četvrtoplasirani Luis Hamilton iz Mercedesa, Adrijan Zutil iz Fors Indije, vozač Meklarena Dženson Baton, Fernando Alonso iz Ferarija, Žil Vernj iz ekipe Toro Roso, vozač Fors Indije Pol Di Resta i Kimi Raikonen iz Lotusa.

Rozberg je tako zabeležio pobedu 30 godina pošto je njegov otac Keke trijumfovao u Monte Karlu.

GENERALNI PLASMAN

 

Vozači
1. Sebastijan Fetel 107
2. Kimi Raikonen 86
3. Fernando Alonso 78
4. Luis Hamilton 62
5. Mark Veber 57
6. Niko Rozberg 47

 

Konstruktori
1. Red Bul 164
2. Ferari 123
3. Lotus 112
3. Mercedes 109
5. Fors Indija 44
6. Meklaren 37

Tokom trke su se u više navrata događali incidenti zbog čega je na stazu tri puta ulazilo bezbednosno vozilo, a u 46. krugu je trka prekinuta na 20 minuta zbog udesa u kome su učestvovala trojica vozača.

Rozberg je od početka bio u vođstvu, dobro je vozio i čuvao prednost. U 30. krugu vozač Ferarija Felipe Masa je udario u zid, posle čega je odustao, a na stazu je ušao "sejfti kar". To je bio 15. put u poslednjih 10 godina da se tako prekine trka u Monte Karlu.

Masa je takav incident, na istom mestu imao i na jučerašnjem treningu. Lekari su mu ukazivali pomoć pored staze, pregledali su mu vrat i desno rame, posle čega je prevezen u bolnicu.

Trka je prekinuta u 46. krugu zbog udesa u kojem su učestvovala trojica vozača. Vozač Marusije Maks Čilton je naleteo na Pastora Maldonada iz Vilijamsa koji je zbog toga udario u zaštitnu ogradu. Na Maldonada je zatim naleteo bolid Žila Bjankija iz Marusije. Bolidu je u sudaru oštećen prednji deo - "nos". Čilton je zbog tog incidenta kažnjen gubitkom vremena - prolaskom kroz boks.

Kada je trka prekinuta, vozači su bili poređani po plasmanu koji su imali pre nego što je podignuta crvena zastava: Rozberg je bio prvi, Fetel drugi, a Veber treći. U međuvremenu su vozači imali mogućnost da promene gume. Posle 20 minuta, trka je nastavljena, a bolide je predvodio "sejfti kar". Rozberg je u nastavku vozio sigurno i uvećavao prednost nad rivalima.

Ponovo je u 62. krugu "sejfti kar" izašao na stazu, posle sudara Romana Grožana iz Lotusa i Danijela Rikarda iz ekipe Toro Roso, ali to nije omelo Rozberga da stigne do važne pobede.

Naredna trka u šampionatu vozi se 9. juna u Montrealu, za Veliku nagradu Kanade.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online