Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 16.05.2013.
12:07
Vesti A

Stigle medalje iz Fort Beninga

Dva zlatna odličja su osvojili Andrea Arsović i Andrija Zlatić, jednu srebrnu Zorana Arunović i dve bronzane Zorana Arunović i Jasna Šekarić

ZASLUŽILI ČESTITKE: Andrija Zlatić
 


Srpski strelci vratili su se iz Fort Beninga u SAD sa drugog Svetskog kupa u ovoj sezoni. U reprezentaciji su puškom gađale Ivana Maksimović (Novi Beograd Ušće) i Andrea Arsović (Partizan) i pištoljem Jasna Šekarić i Zorana Arunović (Crvena zvezda), Bobana Veličković (Bor 030), Andrija Zlatić („Aleksa Dejović", Užice) i Damir Mikec (Policajac). Maksimovićeva je ostala još nekoliko dana u SAD.
Na aerodromu ih je dočekao predsednik Streljačkog saveza Srbije Siniša Mašović i čestitao na pet trofeja i drugom mestu na listi osvajača meadlja! Dva zlatna odličja su osvojili Andrea Arsović (MK puška trostav) i Andrija Zlatić (MK pištolj), jednu srebrnu Zorana Arunović (MK pištolj) i dve bronzane Zorana Arunović (vazdušni pištolj) i Jasna Šekarić (MK pištolj). Srbija je po broju trofeja odmah iza Kine, čiji su stelci osvojili sedam trofeja (2 - 4 - 1)...

BRONZANE: Jasna Šekarić i Zorana Arunović
 


I na prvom Svetskom kupu, u aprilu u Čangvonu, Srbija je osvojila pet medalja i bila treća nacija po broju trofeja: zlatom se okitila Andrea Arsović MK puškom trostav, srebrom Zorana Arunović vazdušnim pištoljem, dve bronze je osvojila Ivana Maksimović (MK i vazdušna puška) i jedna bronza je pripala Nemanji Mirosavljevu (MK puška trostav).

Kruna sezone u Osijeku
Srpski strelci će učestvovati od 20. do 30. juna na Mediteranskim igrama u Turskoj, od 12. do 17. jula na Univerzijadi u Rusiji i od 21. do 30. jula na najvažnijem takmičenju, prvenstvu Evrope MK oružjem u Osijeku, koje je i kruna sezone.
Finale Svetskog kupa je od 6. do 12. oktobra u Minhenu i sigurno su se kvalifikovali Andre Arsović, Andrija Zlatić i Zorana Arunović.

- Sada smo završili sa „prekookeanskim turnejama" - našalio se v. d. selektor Goran Maksimović, kome su u stručnom štabu pomagali treneri reprezentacije Jelena Arunović i Dragan Donević. - Poslednja dva Svetska kupa su u Evropi, treći je u Minhenu od 23. do 30. maja i četvrti od 3. do 12. jula u Granadi u Španiji. Ovo što su strelci uradili na dva svetska kupa ostaće zapisano zlatnim slovima u anale srpskog streljaštva, osvojili smo dest meadalja, dogodilo se da dva puta u imamo po dve takmičarke na postolju, Andre Arsović je oborila u Čangvonu i svetski rekor vazdušnom puškom sa 419,7 krugova...

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online