Utorak 7. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 14.05.2013.
23:27
Kurirsport A

Zvezda i Radnički na 'Tašu' odlučuju o tituli

Vaterpolisti Crvene zvezde i Radničkog u sredu od 20 časova na bazenu "Tašmajdan" igraju peti meč ili popularnu "majstoricu" i tako stavljaju tačku na neizvesnu i zanimljivu finalnu seriju nacionalnog plej-ofa.

Može biti samo jedan - Anrija Prlainović i Vanja Udovičić

Dva trenutno najkvalitetnija srpska tima pružila su ljubiteljima vaterpola četiri vrlo uzbudljiva susreta, ali su na najbolji način iskoristila i prednost domaćeg terena, pa je rezultat u seriji izjednačen (2:2).

Neizvesna borba viđena je u svim mečevima, osim u poslednjem, koji su Kragujevčani kao domaćini dobili ubedljivo sa 13:9, ali će veliku prednost domaćeg terena ponovo imati "crveno-beli" na svom bazebu "Tašmajdan".

Jedan od najboljih igrala Crvene zvezde Andrija Prlainović veruje u uspeh.

"Iza nas je veliki broj uzbudljivih utakmica, ali sada dolazi ona najteža koja će odlučiti o šampionu Srbije. Na korak smo do toga da posle 20 godina vratimo titulu Zvezdi. Verujem da ćemo učiniti sve da tako i bude", rekao je Prlainović.

Kapiten Zvezde ne misli da će se u igri Radničkog osetiti odsustvo Slavka Gaka.

"Sigurno da je neigranje Slavka Gaka veliki hendikep za Radnički, ali Kragujevčani imaju toliko kvalitetan sastav da se odsustvo jednog pojedinca može nadomestiti. Najbolji primer za to je suspenzija Vanje Udovičića, koji je njihov najbolji igrač, kretor igre, ali se njegovo odsustvo nije odrazilo na igru. Radnički ima tim za pun respekt", istakao je Prlainović.

Kapiten Radničkog Vanja Udovičić očekuje neizvestan meč šred punim tribinama

"Teško je bilo šta prognozirati kada se sastaju dve ovako jake ekipe. Zvezda će biti jako motivisana, nošena sjajnom podrškom sa tribina, pa je zbog toga možda i blagi favorit. Pokušaćemo da iskontrolišemo igru i da eliminišemo jeftine golove, koji na kraju presuđuju. Dobro smo odigrali u Kragujevcu, ali moramo još bolje ukoliko želimo trofej", rekao je kapiten Radničkog, Vanja Udovičić.

Poput Udovičića, i Filip Filipović iza sebe ima tri titule šampiona Srbije, kao i pregršt klupskih i reprezentativnih trofeja, pa sigurno da zna recept za pobedu.

"U prethodnoj utakmici pokazali smo znatno veću želju za pobedom od protivnika, što je i presudilo. Konačno smo prikazali željenu igru, nadigrali Zvezdu u svim segmentima i tako napravili sjajnu uvertiru za 'majstoricu'. Napravili smo veliki iskorak u odnosu na sve naše prethodne duele, koji su bili na jednu loptu, i ne bi trebalo da bude problema ukoliko ponovimo ovakvu partiju. Međutim, konačan rezultat zavisiće od dosta faktora, a verujem da će do trofeja stići ekipa koja bude bolje mentalno pripremljena", smatra Filipović.

Aleksandar Ćirić, cilja osmi naslov prvaka Srbije, a prvi je stekao pre 20 godina, upravo pod kapicom matične Crvene zvezde, kao petnaestogodišnjak.

"Uspeli smo da pokažemo karakter u sprovođenju taktičkih zamisli koje su od nas tražene, iako smo imali dosta problema. Skupili smo se i pored povrede Slavka Gaka, koji je izuzetno važna karika u našoj igri i uspeli da izborimo 'majstoricu'. Međutim, iako smo prezadovoljni učinjenim, ne smemo dozvoliti da nas ta pobeda zaslepi. Dobro poznajemo jedni druge, pa ne verujem da će se nešto specijalno promeniti na taktičkom planu. Mislim da će trofej doneti hladna glava i bolja motivacija", istakao je Ćirić.

POVEZANE VESTI

Sreda 15.05.2013. 01:57
poštovani kladioničari,ukucajte kockar diego u google i javite se na mail sa desne strane.razvili smo sistem koji ruši kladionice sa našim parovima.u plusus smo nekoliko stotina eura 2 tjedna rada.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online