Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Nedelja 21.04.2013.
13:52
Beta A

Olivera Jevtić i Kenijac Kitum pobedili na Beogradskom maratonu

Srpska atletičarka Olivera Jevtić pobedila je danas na 26. Beogradskom maratonu, dok je u muškoj konkurenciji najbrži bio Kenijac Edvin Kiplagat Kitum.

Pobednica - Olivera Jevtić

Jevtićeva je stazu pretrčala za dva sata, 36 minuta i devet sekundi. Ona je ovim rezultatom ispunila normu za Svetsko prvenstvo koje će se u avgustu održati u Moskvi.

Jevtićeva je drugi put trčala na Beogradskom maratonu, prvi put je učestvovala 2007. godine, kada je, takođe, pobedila.

"Drago mi je da sam pobedila, zadovoljna sam i plasmanom i rezultatom. Imala sam rekord na 40. kilometru, ali sam usporila u finišu. Na Novom Beogradu je bilo vetra ali osvežavajućeg, što je bilo jako potrebno. Bilo je veoma toplo na stazi i razmišljala sam da li ću uspeti da završim trku", rekla je Jevtićeva novinarima posle trke.

"Organizacija i publika bili su sjajni i nije mi žao što sam došla i što sam rizikovala sezonu", dodala je srpska reprezentativka.

Kenijac Edvin Kiplagat Kitum pobedio na Beogradskom maratonu

Edvin Kiplagat Kitum

Trojica Kenijaca osvojili su prva tri mesta na današnjem 26. Beogradskom maratonu, a pobedio je Edvin Kiplagat Kitum.

Edvin Kiplagat Kitum je stazu od 42 kilometra i 195 metara istrčao za dva sata, 19 minuta i 33 sekunde. On je poslednjih 15 kilometara trčao sam.

Kenijac je novinarima posle trke kratko rekao da "nije zadovoljan rezultatom i da nije mogao bolje pošto je bilo toplo vreme".

Traku na cilju držali su promoter Beogradskog maratona, američki atletičar Karl Luis, i predsednik Skupštine grada Aleksandar Antić.

Eliud Kibet Kirui prošao je drugi kroz cilj s rezultatom od 2:24,40. On je pre trke važio za favorita.

"Bilo je jako toplo, iznenadila me je staza jer ima puno uzbrdica i nizbrdica. Nisam brinuo za bezbednost, trčao sam u Beogradu, koji je bezbedan kao što je bezbedna Kenija", rekao je on.

Treće mesto osvojio je Bojaš Majaka s rezultatom od 2:30,41.

Nikolić zadovoljan 26. Beogradskim maratonom

 

Direktor Beogradskog maratona Dejan Nikolić rekao je da je zadovoljan današnjim 26. Beogradskim maratonom, sa koga je poslata lepa slika u svet.

 

"Zadovoljan sam, ceo događaj je izvanredan, prevashodno zbog toga što je oboreno mnogo rekorda. U polumaratonskoj i maratonskoj trci učestvovalo je više od 2.700 takmičara iz 52 države", rekao je Nikolich agenciji Beta.

 

On je istakao da je interesovanje izveštača bilo veliko, pošto je akreditovano više od 190 novinara.

 

"Nadam se da smo zajedno s jednim od najboljih promotera, ako ne i najboljim, Karlom Luisom, uspeli da pošaljemo lepu i razdraganu sliku u svet", rekao je Nikolić.

POVEZANE VESTI

OSTALI SPORTOVI Nole uz Beogradski maraton
Nedelja 21.04.2013. 21:31
R E F E R E N D U M! ZAŠTO SE BOJITE TE RIJEČI? REFERENDUM!!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online