Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 14.04.2013.
12:45
Vestionline, Beta A

Alonso zadovoljan rezultatima Ferarija

Vozač Ferarija Fernando Alonso, koji je pobedio na današnjoj trci Za veliku nagradu Kine, rekao je da je zadovoljan nastupom ekipe u Šangaju i rezultatima na početku šampionata u Formuli jedan.

Pobednik Velike nagrade Kine - Fernando Alonso

Alonso je danas pobedio u trci za Veliku nagradu Kine i tako ostvario 31. trijumf u karijeri, čime se izjednačio sa legendarnim Britancem Najdželom Menselom.

"Od početka trke smo bili sjajni. Nismo imali većih problema, posao sa gumama smo obavili bolje nego što što je očekivano - osećam se sjajno. U dve trke sam osvojio prvo i drugo mesto, pa je početak ove sezone veoma dobar. Veliki smo optimisti za ostatak sezone", rekao je Alonso posle trke.

Četvrta trka u šampionatu vozi se sledeće nedelje za Veliku nagradu Bahreina.

"Očekujem tešku trku u Bahreinu. Tamo će možda biti drugačiji uslovi. Čini se da naš bolid može da se bori za podijum. Večeras nećemo posebno slaviti, pošto rano putujemo u Bahrein. Verovatno će članovi ekipe više slaviti od mene", rekao je Alonso.

Direktor Ferarija Stefano Domenikali rekao je da nije iznenađen ubedljivom pobedom Alonsa.

"Nisam iznenađen prednošću kojom smo danas završili trku. Fernando je bio izuzetan. Naš tempo je bio stvarno jak, ekipa je dobro obavila posao i pokušali smo da budemo uz glavne konkurente. Ali, to je samo jedna pobeda - moramo da se okrenemo narednoj trci", rekao je on.

Vozač Lotusa Kimi Raikonen rekao je da je zadovoljan osvajanjem drugog mesta.

"Ostvarili smo dobar rezultat, naravno, želeli smo da pobedimo. Posle lošeg starta bolid se dobro držao. Pokušao sam da obiđem Serhija Peresa, ali sam ga udario. Oštetio sam 'nos' vozila, ali na sreću oštećenje nije veliko. Zadovoljni smo bodovima, u sledećoj trci pokušaćemo da budemo bolji", rekao je Raikonen.

Trećeplasirani Luis Hamilton rekao je da su Alonso i Raikonen na današnoj trci bili mnogo brži.

"Veoma sam zadovoljan današnjim rezultatom. Nismo mogli da budemo brzi kao prva dva vozača, ali zadovoljni smo što smo uspeli da se popnemo na podijum", rekao je britanski vozač.

Aktuelni svetski šampion, vozač Red Bula Sebastijan Fetel rekao je da je zadovoljan rezultatom, iako nije uspeo da pretekne Hamiltona na trećem mestu.

"Rekli su mi da je prilično velika praznina iza Luisa pa su mi savetovali da pokušam. Imali smo sveže gume, a da je bilo još vremena možda smo mogli da pokušamo nešto. Ali, nije se ostvarilo... Bez obzira na sve, naša strategija je bila dobra i zadovoljan sam", rekao je Fetel.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online