Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 24.03.2013.
15:07
Beta A

Fetel: Nisam ponosan, Veber je trebalo da pobedi!

Vozač Red Bula Sebastijan Fetel rekao je danas da nije ponosan na današnju pobedu u trci Formule jedan za Veliku nagradu Malezije i izvinio se klupskom kolegi Marku Veberu jer nije poslušao naređenje iz boksa da ga ne obilazi.

Proslava na postolju Velike nagrade Malezije

Fetel se u toku trke žalio da je Veber spor i on ga je, uprkos naredbi iz boksa da to ne radi, u 46. krugu uz kontakt obišao i do kraja sačuvao prednost.

"Zabraljao sam. Želim da se izvinim Marku. On je pokušavao da sačuva bolid i gume, ali dok je to pokušavao ja sam preuzeo veliki rizik i pretekao ga. Nije trebalo to da uradim", rekao je Fetel posle trke na "Sepangu".

"Ne zanimaju me kritike. Dugujem objašnjenje Marku i ekipi i to je to. Sigurno je da na ovu pobedu nisam ponosan, jer je trebalo da pripadne Marku", dodao je trostruki svetski šampion.

Govoreći o trci, Fetel je rekao da je uživao u velikoj borbi sa protivnicima.

"Bilo je blizu, vozili smo točak uz točak i nije bilo mnogo prostora. Nisam bio siguran oko plana, ali na kraju je ispalo dobro. Ovo će biti duga borba za titulu, ali je dobro osvajati bodove na početku takmičenja. Rano je misliti o tituli. Ovo je bila dobra trka za ekipu, a sa gumama smo radili bolje nego što smo očekivali. Situacija je vruća, ali ono što imamo reći ćemo jedan drugome privatno. Mislim da smo obojica uživali, ja na podijumu stojim u sredini (na prvom mestu), pa uživam nešto više", dodao je nemački vozač.

Fetel je posle dve trke u šampionatu preuzeo vođstvo u generalnom plasmanu sa 40 bodova, iza njega je Kimi Raikonen iz Lotusa sa 31, dok je Veber treći sa 26 bodova.

Veber je rekao da poštuje Fetela, ali da je ekipa pre trke imala određeni dogovor.

"Mnoge stvari su se u prošlosti dogodile među nama i ja poštujem Seba. Sve je još sveže, ali imali smo plan pre trke... Bilo je veoma teško Sebu da sedi mirno kada su nam rekli da bezbedno završimo trku. Dva puta su me uveravali da se naša vozila neće među sobom boriti. Seb je samostalno doneo odluku i biće zaštićen, kao i uvek", rekao je Veber i dodao:

"Teško je ljudima da shvate situaciju, oni misle da znaju šta se dogodilo, ali u stvari ne znaju. Nažalost, ne postoji dugme koje će vratiti vreme, ali sigurno će posle ovoga neki ljudi biti pod pritiskom. Sada imamo tri nedelje da se spremimo za narednu trku, odmoriću se i malo surfovati u Australiji", dodao je Veber.

Vozač Mercedesa Luis Hamilton zauzeo je treće mesto u Maleziji. I u ekipi Mercedesa je došlo do nesuglasica, kada je iz boksa došlo naređenje da Niko Rozberg ne pretiče Hamiltona.

"Ekipa je uradila sjajan posao. Iskreno mi je žao Nika, jer bi trebalo da stoji na podijumu umesto mene. Bolje je vozio od mene danas. Ne mogu da kažem da se odlično osećam, ali to je trkanje", rekao je Hamilton.

Horner: Fetel je sam odlučio

 

Šef Red Bula Kristijan Horner rekao je da je Sebastijan Fetel samostalno odlučio da se ogluši o naređenjen iz boksa i ne pretekne klupskog kolegu Marka Vebera u današnjoj trci Formule jedan za Veliku nagradu Malezije.

"Oni su odlučivali, što je bilo neprijatno za nas. Rekli smo im da zadrže svoje pozicije, ali Sebastijan je situaciju uzeo u svoje ruke kako bi pobedio - želeo je da pobedi", rekao je Horner.

 

"I ranije su imali žestoke duele - oni su veoma dobri vozači. Bodovi su u igri i obojica žele pobedu. Ali, ovo je za ekipu veoma neprijatno. Teško je kada u timu imate dva vozača koji se bore za titulu. Teško jer smo na kraju mogli da izgubimo 43 boda. Ne treba zaboraviti da se Formula jedan sastoji iz dva dela - šampionat vozača i šampionat konstruktora", dodao je Horner.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online