Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 05.03.2013.
19:05
Beta A

Kolašinac: Mogu da obećam još medalja za Srbiju

Evropski prvak u bacanju kugle Asmir Kolašinac izjavio je danas u Beogradu da je u Geteborgu ostvaren "istorijski uspeh", ali da će u budućnosti biti još medalja.

"Niko me ne tera da bacam za Srbiju, ali ja to želim" - Asmir Kolašinac

"Mogu da budem ponosan na sebe, jer sam čovek od reči. Sada kažem da će sledeća moja medalja biti na Svetskom prvenstvu", rekao je Kolašinac na konferenciji za novinare.

Prema njegovim rečima, medalja na Evropskom prvenstvu u dvorani u Geteborgu je rezultat dugogodišnjeg rada mnogo ljudi.

"Ne mogu da obećam da ću osvojiti zlato na Olimpijskim igrama, ali medalju mogu", rekao je Kolašinac i objasnio da je bez potrebe previše pažnje poklonjeno zastavama sa kojima je proslavljao pobedu.

"U tom trenutku nisam mnogo razmišljao o mogućim posledicama. Mene niko ne tera da bacam za Srbiju, ali ja to želim. Ovo neće biti poslednja medalja ni od mene, ni od ove generacije", rekao je Kolašinac.

Evropski šampion je objasnio i zašto na ceremoniji uručivanja medalje nije pevao himnu Srbije.

"Nijednom nisam rekao da neću da pevam himnu. Kod nas u atletici prosto nije običaj da se peva, himna se poštuje, sluša u stavu mirno i u njoj se uživa", objasnio je Kolašinac.

Atletičar Srbije Mihael Dudaš, koji je u Geteborgu osvojio bronzanu medalju u sedmoboju istakao mu je što nije u svih sedam disciplina oborio lični rekord.

"U šest disciplina sam napravio lični rekord. Želeo sam da dam sve od sebe, a ako to bude za medalju biće odlično", rekao je Dudaš i dodao da mu je drago što je uspeo da osvoji bronzanu medalju i istakao da se ova generacija atletičara "neće zaustaviti na ovome".

Predsednik Atletskog saveza Srbije (ASS) Veselin Jevrosimović ocenio je da je "ovo veliki uspeh", jer vraća ovaj sport na stare staze.

"Ovo je mlada generacija i oni će tek da nižu medalje", zaključio je Jevrosimović.


Generalni sekretar ASS Slobodan Branković podsetio je da su atletičari na poslednja tri evropska prvenstva osvajali medalje.

"Uslovi u atletici su se popravili u poslednje dve godine i krenule su medalje. Gradi se atletska dvorana kako bi ova generacija imala uslove kao što imaju takmičari iz drugih država. Potrebna nam je je još veća podrška i nadam se da ćete biti uz nas", rekao je Branković.

Prema njegovim rečima, u Geteborgu je ostvaren neverovatan uspeh, jer je Srbija zauzela 12. mesto od 47 država koliko je učestvovalo.

Osvajače medalja na EP u Geteborgu pozdravili su državni sekretar za sport Predrag Peruničić, generalni sekretar Olimpijskog komiteta Srbije Đorđe Višacki, predsedhnik Sportskog saveza Srbije Aleksandar Šoštar i gradski sekretar za sport Aco Kovačević.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online