Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
13
Ponedeljak 04.03.2013.
12:06
Vesti A

Kolašinac slavio sa zastavom Bošnjaka

Veliki uspeh srpskog atletičara Asmira Kolašinca, koji je na dvoranskom Evropskom prvenstvu u Geteborgu osvojio zlatnu medalju u bacanju kugle, ostao je za neke srpske medije u senci njegovog gesta na dodeli medalja.

Hamza Alić (BiH) i Asmir Kolašinac slave posle dodele medalja

Najbolji bacač kugle Evrope je, naime, titulu proslavljao sa srpskom trobojkom na ramenima i zastavom Bošnjaka iz Sandžaka oko pasa, zajedno sa bosanskim bacačem kugle Hamzom Alićem.


Ovim potezom Kolašinac je izazvao revolt u pojedinim srpskim medijima. Tim povodom oni podsećaju i da ovo nije prvi incident ovakve vrste koji je Srbiji priredio Kolašinac, jer je na Olimpijskim igrama, navodno, pričao da mu smeta što se u himni "Bože pravde" ne spominje nijedan narod osim srpskog?!


Kolašinac je zastavu bošnjačke nacionalne manjine iz Sandžaka dobio od bliskih ljudi iz okruženja i sa njom pozirao fotoreporterima svetskih agencija. Zastava Bošnjaka se, međutim, može smatrati nacionalnim simbolom i čudi zašto je ovaj gest Kolašinca ocenjen kao potpuno neopravdan.


Iz Atletskog saveza Srbije su reagovali i s razlogom spustili loptu na zemlju...


"Ne bih dovodio u pitanje njegov patriotizam i ne razumem zašto svaki put uspeh mora da se politizuje? Ne volim da govorim o tome. Pustimo Asmira da uživa u onome što je ostvario, ne treba sad tu zastavu stavljati pod lupu. Ovo je sjajan dan za srpsku atletiku i svi zajedno treba da slavimo", istakao je predsednik Atletskog saveza Srbije Veselin Jevrosimović.

Alisa Marić: Asmire, ova zemlja nema drugu zastavu

 

Ministarka omladine i sporta Alisa Marić izjavila je da je zastava Srbije samo jedna i da će ispitati ima li nepravilnosti u gestu srpskog atletičara Asmira Kolašinca, koji je nakon osvojenog zlata na Evropskom prvenstvu u Geteborgu oko struka nosio opasanu i zastavu Sandžaka.

 

"Nemam punu informaciju o događaju, svakako ću zatražiti od sektora za sport da me izvesti o tome da li je bilo nekih nepravilnosti, ali bez obzira na to mogu da kažem da je uvek i u svakoj prilici zastava Srbije samo jedna", izjavila je ministarka za Kurir.

 

Atletska legenda i generalni sekretar Sportskog saveza Srbije Dane Korica izjavio je da u sportu nema mesta ovakvim provokacijama.


"Nisam u potpunosti ispratio događaj, ali ću se raspitati. Ako je zaista držao zastavu Sandžaka, onda time treba da se pozabave Atletski savez Srbije i Olimpijski komitet, u čijoj je on nadležnosti. Njega Srbija finansira i pod zastavom Srbije se takmiči. Mislim da tim sitnim provokacijama nema mesta u sportu. Ko želi da se time bavi, neka ide u politiku", zaključio je Korica.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 04.03.2013. 12:18
ja mislim da se netreba previse zbog ovoga uznemiravati on prvo drzi visoko srpsku zastavu i za srbiju je osvojio zlato, a ova druga ako je zvanicna zastava nacionalne manjine kojoj i pripada nevidim nista lose, pitanje je samo dali je zastava u zakonu srbije ozvanicena kao takva to je za mene jedan vid slobode koji ne treba nikome uskratiti a pogotovo ovakvim sportistima.bilo bi lepo kad niko nigde u drugim okolnim drzavama nebi imao problema zbog takvih postupaka
Ponedeljak 04.03.2013. 13:25
MISLIM DA TREBA DA BUDEMO FER JER I ON IMA PRAVO DA ISKAZE LJUBAV PREMA NARODU ZA KOJI MISLI DA MU PRIPADA A ON DRZI ZASTAVU SRBIJE STO JE ZA SVAKO POSTOVANJE I NJEGOVI USPESI ZASLUZUJU POSTOVANJE
Ponedeljak 04.03.2013. 13:37
Ma neka on to uradi u Nemačkoj ili Austriji. Nije da nebi nikada više išao na bilo koje takmičenje, nego bi još i zatvor zaglavio. Koliko samo stranaca se takmiči za boje Nemačke, i ni jedan nesme osim Nemačke zastave da ističe neku drugu. To samo u Srbiji ima.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online