Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 18.01.2013.
15:02
Vestionline, Beta A

Alonso: Hamilton je i dalje najbolji vozač!

Vozač Ferarija Fernando Alonso ubeđen je da će se njegov tim od početka boriti za titulu u Formuli 1, a kao glavnog konkurenta istakao je Luisa Hamiltona, a ne trostrukog šampiona Sebastijana Fetela.

Iako je bilo trzavica dok su bili u Melarenu, Alonso ocenjuje da je Hamilton najbolji

Alonso je ostao bez titule u poslednjoj trci sezone, koju je završio sa samo tri boda manje od Fetela, tako da se ispostavilo da je loš početak sezone koštao Ferari.

Alonso je pobedio u drugoj trci sezone u Maleziji, ali se osim toga italijanska ekipa mučila u prvim rundama, pošto novi automobil nije ispunio očekivanja.

"Možda je nemoguće da bude gore nego prošle godine, tako da imam samopouzdanja. Pravila su i dalje manje-više ista kao i prošle godine što se tiče aerodinamike. Prošle zime je bilo mnogo nepoznanica kako će izgledati promene, ali je sada sve mnogo normalnije i svi više verujemo", rekao je Alonso.

Dvostruki šampion ističe da ne oseća dodatni pritisak, zato što nije osvojio titulu ni posle tri sezone u Ferariju.

"Cilj najboljeg tima u istoriji F1, Ferarija, jeste da se osvoji titula. To je i moj lični cilj, da podignem trofej, a najbolje bi bilo da to bude u crvenom. Ali, ne osećam obavezu da pobeđujem. Ta obaveza ne postoji u sportu", rekao je Alonso.

"Prošlo je, međutim, sad već mnogo godina da na kraju sezone imamo nekoliko bodova manje od pobednika, a ljudi i dalje govore da sam najbolji. To vam podiže samopouzdanje, isplaćuje vam malo vaše odricanje, ali cilj je uvek da se pobedi", rekao je Alonso.

Fetel je 2012. godine osvojio svoju treću uzastopnu titulu, pobedivši za malo Alonsa, isto kao i 2010. Španac, međutim, kao glavnog rivala ističe Luisa Hamiltona, koji je prešao iz Meklarena u Mercedes.

"Hamilton je i dalje najbolji vozač. Fetel je to samo u pojedinim segmentima, ali je zaslužio tri uzastopne titule. Ne znam ko će mi biti glavni konkurent, jer će to zavisiti ko ima najjači paket: automobil, tim, sreću...ali Hamilton će ostati najbolji, kao što je bio i prošle godine. To je moje iskreno i lično mišljenje", rekao je Alonso.

Hamilton je prešao u Mercedes, a iako je pokušao da umanje svoje šanse pred početak ovogodišnjeg šampionata, Alonso misli da će Britanac pobeđivati i ove godine.

"Siguran sam da će doći do neke pobede. On je odličan vozač, svake godine je pobeđivao. Ako je Niko Rozberg pobedio u Kini sa Mercedesom prošle godine, siguran sam da će Hamilton pobediti nekoliko puta ove sezone“, kaže Alonso.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online