Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 17.01.2013.
12:08
P. Živković - Vesti A

Gojko Pijetlović ne može u Radnički!

Odbijen zahtev Vaterpolo kluba Radnički da registruje reprezentativnog golmana Gojka Pjetlovića bez obrazloženja!

Ne može da igra - Gojko Pjetlović

Nova bruka Vaterpolo saveza Srbije, ovog puta zbog odluke kojom je učinjena nepravda reprezentativnom golmanu Gojku Pijetloviću!


Bez ikakvog argumenta, predsednik VSS Velibor Sovrović i njegova svita sprečili su transfer Pijetlovića u kragujevački Radnički! Možda je greh srpskog golmana što nije želeo da pređe u Crvenu zvezdu, u tom slučaju bi gotovo izvesno dobio dozvolu da brani.


U informaciji koja je objavljena u utorak popodne, Stručni savet VSS je odbacio zahtev pozivajući se na Statut Saveza i "trenutne situacije u srpskom vaterpolu", bez posebnog obrazloženja šta to znači. Osim da nisu stečeni uslovi za registraciju?!

Za Srbiju 102 puta


Pijetlović je za Srbiju odigrao 102 utakmice i osvojio Svetsko prvenstvo 2009, Svetski kup 2010, Mediteranske igre 2009, četiri Svetske lige (2006, 2007, 2010. i 2011), srebro na Svetskom prvenstvu 2011. i bronzu na Olimpijskim igrama 2012, Evropskom prvenstvu 2010. i Svetskoj ligi 2009.
Karijeru je počeo u Vojvodini, a potom je prešao u Partizan, s kojim osvaja još dve duple krune. Crno-belu kapicu zamenio je Katarovom, pod kojom zajedno sa novim saigračem Đorđem Filipovićem osvaja Kup Evrope. Potom je po godinu dana proveo u Budvanskoj rivijeri i Crvenoj zvezdi, iz koje je letos prešao u Ferencvaroš.

Zaista je neshvatljivo šta se poslednjih meseci dešava u trofejnom sportu. Proterivanje trofejnog selektora Dejana Udovičića, pa lažni konkurs za selektora, iako su i vrapci na grani znali da je Savić ustoličen onog dana kad je Udovičić oteran, pa sada bukvalno proterivanje reprezentativca Gojka Pijetlovića zbog klupskih interesa.

Upozoravali smo i ranije da vaterpolo sport zapada u ozbiljnu krizu, da su merila vrednosti apsolutno poremećena, a vidljive posledice će tek da uslede. Završnica kupa bila je sjajna, ali su nju činili igrači, koji su u nedostatku dobrih ponuda ostali u Srbiji. Već od leta situacija će verovatno biti promenjena, a aktuelni vlastodršci vaterpola sporta su ovog leta skinuli maske i pokazali da ne vide dalje od nosa.


Šta je gospodi iz Saveza važnije: da reprezentativni golman bude spreman za Svetsko prvenstvo ili da Radnički bude slabiji u ovoj sezoni? Odluku su doneli sami i pokazali ko su i šta su.


A Gojko Pijetlović je trebalo da bude prvi golman srpske selekcije juna meseca u Barseloni, jer je Slobodan Soro završio reprezentativnu karijeru!

VK Radnički: Klubaštvo iznad vaterpola

 

Odluka Vaterpolo saveza Srbije da ne dozvoli Radničkom da odmah registruje prvog golmana reprezentacije Srbije Gojka Pijetlovića izazvala je nezadovoljstvo i razočaranje kod Kragujevčana.


"I pored toga što među stativama već imamo jednog golmana vrhunskog kalibra (Zdravko Radić), naša želja je bila da pomognemo reprezentativcu Srbije, koji je ostao bez angažmana, da ostane u formi za naredne akcije nacionalnog tima. Naš stav je da VSS mora da bude servis našim reprezentativcima, da u sportu koji nam je doneo toliko radosti u prošlosti nesmetano obavljaju ono što oni najbolje znaju, a to je da treniraju, igraju, pobeđuju i osvajaju medalje. Ova odluka pokazuje da su u VSS i Stručnom savetu lični interesi, lična promocija i klubaštvo ispred interesa vaterpola, a to je ono što VK Radnički nikada neće gledati s odobravanjem. Sve ovo dobija na težini ako se ima u vidu da su slični slučajevi u prošlosti rešavani u korist igrača, kada je to očigledno tim istim pojedincima i njihovim interesima odgovaralo", reakcija je VK Radnički na odluku Stručnog saveta VSS.


Radnički ironično konstatuje da je odluka VSS ispravna ako je "interes srpskog vaterpola da prvi golman srpske reprezentacije počne pripreme za velika takmičenja ovog leta bez utakmice i kluba".


Kragujevački klub je saopštio i da će ljubitelji vaterpola gledati Gojka Pijetlovića u kapici Radničkog u sezoni 2013/2014. jer je sa njim postignut dogovor.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online