Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 10.01.2013.
19:05
Telegraf.rs A

Nišović: "Nataša će veslati za Srbiju ili će Mađari na sud"

Predsednik Kajakaškog saveza Srbije Mirko Nišović kaže da će Nataša Janić Dušev veslati za Srbiju i da tu neće biti nikakvih problema oko suspenzije koju je odredio Kajakaški savez Mađarske.

Kajakaški savez Srbije i OKS će pomoći Nataši Janić da vesla za Srbiju

Nišović je otkrio u razgovoru za Telegraf.rs da mađarski savez tera inat Nataši i da nema nikakve načine da je spreči da vesla za svoju zemlju, kao i da će uslediti tužba ako nastave da se bune.

"To je jedan tihi rat između mađarskog saveza i Nataše, koji traje već neko vreme. Međutim, Kajakaški savez i Olimpijski komitet Srbije su uz nju i mi ćemo sve učiniti da pomognemo", kaže Nišović za Telegraf.

"Njen prelazak je urađen po pravilima Internacionalne kajakaške federacije, Nataša se razvela pa udala ponovo u Srbiji, čime je stekla pravo nastupa za zemlju u kojoj živi. Mi nismo pisali pravila, već federacija a mi smo se pridžavali. E sad, potpredsednik svetske federacije je Mađar, koji verovatno po nalogu svoje organizacije zateže i traži obeštećenje", objašnjava Nišović i dodaje:

"Ako nastave da se ponašaju tako, moraćemo da reagujemo sudski, a to ne bi bilo dobro za IKF (Internacionalnu kajakašku federaciju) ni za Mađare, ali ni za Natašu, kojoj treba bistra glava za pripreme. Na kraju će oni morati njoj da plate odštetu ako dođe do suđenja, jer je slučaj jasan", objasnio je predsednik KSS poručio:

"Nataša uskoro kreće u Portugal na pripreme i verujem da će ceo slučaj biti okončan dok se ona vrati", poručio je predsednik KSS.

Suprug Adrian Dušev rekao je nedavno da je uveren da će se Nataša, ipak, takmičiti sledeće godine, iako Mađari ne žele da daju dozvolu.

"Nataša će se takmičiti! Mađari neće dati dozvolu, ali imamo legitiman način da stekne pravo učešća i nadam se da će nam u tome pomoći država Srbija", rekao je nedavno Adrian Dušev.

Podsetimo, prema pisanju mađarskih listova, Međunarodni kajakaški savez nije odobrio Nataši Janić da se u 2013. godini takmiči pod zastavom Srbije i odredio joj je dvogodišnju suspenziju, pošto Mađarima nije plaćeno obeštećenje od 150.000 evra, iako te informacije nema na zvaničnom sajtu Intenacionalne kajakaške federacije.

Zanimljivo je da je Nataša na svetskim, evropskim prvenstvima i olimpijskim igrama osvojila skoro duplo više najsjanijih odličja od svih srpskih sportista zajedno. To je impresivniji bilans od ukupnog nastupa naših sportista na OI u ovom veku, bez obzira na to da li pod imenom zajedničke države sa Crnom Gorom ili samostalne Srbije.

Pored olimpijskih odličja Nataša je na Svetskim prvenstvima osvojila neverovatnih 18 zlatnih medalja i četiri srebrne, dok na evropskim šampionatima ima 18 zlata i četiri srebra. Samo prvo zlato na EP Nataša je osvojila za Jugoslaviju, 2000. u Francuskoj.

Sa ukupno 38 zlatnih medalja na OI, svetskim i evropskim prvenstvima osvojenim u ovom veku za Mađarsku, Nataša Dušev Janić daleko nadmašuje bilans svih srpskih sportista koji su od 2001. do danas osvojili 22 zlatne medalje, ako tu uračunamo i Dejvis kup tenisera.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online