Subota 5. 10. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 30.12.2012.
19:34
Igor Spasov A

Obrenovčanka svetski šampion

Marija Pejaković juče je Pragu odbranila titulu svetskog šampiona u profesionalnom boksu, u kategoriji do 76,2 kilograma.

Svetska šampionka sa svojim trenerom
 

Marija je u praškom Top hotelu odbranila titulu svetske šampionke. Izazivačicu Editu Lešnik iz Bosne i Hercegovine savladala je na poene posle 10 rundi. Pejakovićeva je bila dominatna sve vreme meča i pobeda nije dovedena u pitanje ni u jednom trenutku.

Lešnikova je pružila otpor i hrabro izdržala borbu koja ni najmanje nije ličila na duel predstavnica slabijeg pola. Ovo je drugi meč Pejakovićeve i Lešnikove, a u prethodnom Marija je takođe pobedila na poene.

Muška borba dve takmičarke
 

Nakon pobede, trostruka šampionka Marija Pejaković je pored čestitki suparnici, izjavila da je presrećna što je odbranila titulu i da je ponosna što na ovaj način predstavlja Srbiju, zemlju odakle potiče i Češku, zemlju u kojoj živi i radi. Među najsrećnijima je bio Marijin otac Duško Pejaković, koji je doputovao iz Obrenovca da bi podržao svoju ćerku.

Ko je Marija Pejaković

 

Marija Pejaković je rođena 1981. Beogradu. Do pre tri godine je živela u Obrenovcu. Boksom je počela da se bavi 2000.godine. Pre pet godina je prešla u profesionalce. Svetski šampion postala je 1. jula 2011. u WFC asocijaciji, a 29.novembra 2011. osvojila je drugu titulu svetskog šapiona u WBF asocijaciji. 12.janura Marija putuje u Ulm u Nemačkoj, gde će pokušati da osvoji i titulu svetskog šampiona u WIBA asocijaciji. Od pre tri godine živi u Pragu i poseduje kako Češku tako i Nemačku boksersku licencu

"Puno mi je srce, nema lepšeg osećaja nego kada vidite da se vaše dete popelo na svetski tron", kaže on.

Zasluženo slavlje
 

Njen trener Milutin MIša Ilić, vidno zadovoljan, zahvalio se svim prisutnim Marijinim navijačima na podršci i rekao da nema vremena za slavlje, jer moraju da krenu sa pripremama za sledeći meč u januaru. Meču su prisustvovale mnogobrojne zvanice ovdašnjeg javnog života, kao i veliki broj naših ljudi koji žive u Pragu.

Kuriozitet Gala večeri je taj što su pred meč intonirane 3 nacionalne himne, Češke, Bosne i Hercegovine i Srbije. Naime,Marija nastupa pod zastavama Češke i Srbije. Ovom spektaklu prethodila su 4 meča u kojoj su učešće uzeli bokseri iz Češke, Hrvatske, BiH i Srbije.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online