Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 27.12.2012.
10:37
Telegraf.rs A

"Sport": Milica Mandić najbolji sportista 2012.

Olimpijska šampionka u tekvondu Milica Mandić proglašena je za najboljeg sportistu Srbije u 2012. godini, u tradicionalnom 56. izboru najstarijeg sportskog dnevnog lista na Balkanu, beogradskog "Sporta".

Mandićeva je dobila ubedljivo najviše glasova od žirija koji čine prethodni laureati, a “Zlatna značka” uručena joj je sinoć na svečanosti u hotelu “Hajat”.

Drugo i treće mesto podelili su Ivana Maksimović, osvajač srebrne medalje u streljaštvu na Olimpijskim igrama u Londonu, i prošlogodišnji pobednik, najbolji teniser sveta Novak Ðoković.

"Veliko mi je zadovoljstvo što sam ovde večeras. Prošle godine bila sam jedna od nominovanih za nagradu, ove godine sam laureat i želim da zahvalim redakciji 'Sporta' i žiriju", izjavila je olimpijska šampionka, dodajući da je ponosna na svoj tim i trenera Dragana Jovića.

"Znam ko su prethodni dobitnici ove nagrade. Zahvaljujem i na podršci države, koja nam je omogućila potrebne pripreme za Olimpijske igre", kazala je Mandićeva, koja je pobedila u izboru sa 87 bodova, ispred Ivane Maksimović i Novaka Ðokovića (37).

Sportisti godine “Zlatnu značku” uručila je ministarka omladine i sporta Alisa Marić.

"Većeg sportskog priznanja u Srbiji od ovog nema, u duhu tradicije najbolje biraju bivši dobitnici. Miličina zlatna olimpijska medalja nas je obasjala i čestitam joj na ogromnom uspehu. Ova godina donela nam je mnogo uspeha, a sa puno ambicija i očekivanja ulazimo u narednu. Podrška države biće vetar u leđa svim sportistima, pa i Milici, da postignu još bolje rezultate. Želim vam svima srećnu novu sportsku godinu", izjavila je Marićeva.

Za najboljeg mladog sportistu u 18. izboru proglašena je atletičarka Amela Terzić, juniorska prvakinja Evrope u krosu.

"Iznenađena sam nagradom. Ne želim ništa da obećavam za sledeću godinu, ali ću se truditi da nastavim ovako i opravdam poverenje ljudi koji su uz mene", rekla je Terzićeva.

Među legendarnim asovima koji su glasali nalaze se između ostalih: Franjo Mihalić, Vera Nikolić, Nenad Stekić, Dragan Džajić, Dejan Savićević, Predrag Mijatović, Jasna Šekarić, Miodrag Perunović, Ðurđa Bjedov, Dragan Kićanović, Dražen Dalipagić, Dejan Bodiroga, Aleksandar Ðorđević, Vladimir Grbić, Vladimir Vujasinović, Danilo Ikodinović, Milorad Čavic, Novak Ðoković i drugi.

Konačan plasman u izboru "Sporta":

1. Milica Mandić (tekvondo) 87 bodova

2. Ivana Maksimović (streljašatvo) 37

2. Novak Ðoković (tenis) 37

4. Andrija Prlainović (vaterpolo) 11

5. Andrija Zlatić (streljaštvo) 10

6. Emir Bekrić (atletika) 4

7. Momir Ilić (rukomet) 3

8. Branislav Ivanović (fudbal) 2

9. Katarina Tomašević (rukomet) 1

10. Dušan Borković (automobilizam) 1

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online