Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 22.12.2012.
10:33
Beta A

Milica Mandić: Uspešna godina za tekvondo i za mene

Olimpijska pobednica u tekvondu Milica Mandić, koja je sinoć proglašena za najbolju sportistkinju Srbije, rekla je da je godina na izmaku bila jako uspešna i za nju i za njen sport, ali i da je novi olimpijski ciklus već počeo.

Sjajna godina za Milicu Mandić

"Posle svih uspeha ove godine, mogu da kažem da je ovo bila veoma uspešna godina i za mene i za tekvondo u Srbiji. Novi olimpijski ciklus je već počeo, cilj nam je da ponovo imamo kvalitetne pripreme i da osvojimo medalje i na sledećim Igrama", rekla je Mandićeva novinarima u Beogradu.

Ona je sinoć dobila priznanje za najuspešniju srpsku sportistkinju u 2012. godini u izboru Olimpijskog komiteta Srbije. Milica Mandić i njen trener Dragan Jović vratili su se nedavno iz Rio de Žaneira, koji će biti domaćin igara 2016.

"Uslovi su bili jako kvalitetni. Imali smo sparingovanje i borbe s Brazilcima, koji imaju odlične takmičare i šampione... Ipak, prva želja u 2013. godini mi je osvajanje Svetskog prvenstva", rekla je 21-godišnja Beograđanka.

Jović, koji je u izboru OKS-a proglašen za najboljeg trenera u Srbiji, takođe je rekao da je zadovoljan dosadašnjim pripremama i odnosom države i OKS-a. On je rekao da se ne brine zbog reorganizacije sportova na Igrama, pošto je na listi za odstranjenje sa programa OI bio i tekvondo.

"Potpuno smo mirni po tom pitanju i uopšte ne razmišljamo o tome. Tekvondo je bio na listi za odstrel posle Pekinga, kada je jedan Kubanac udario trenera u glavu i dobio doživotnu suspenziju. Ali, posle Londona nemamo šta da brinemo. Ipak je ovo sport koji se trenira u 202 zemlje sveta", rekao je Jović.

Najbolji sportista u izboru OKS-a je vaterpolista Andrija Prlainović, koji je kazao da su svi kandidati podjednako zaslužili to priznanje.

Za najbolju žensku ekipu proglašena je Fed kup reprezentacija Srbije. Selektor teniserki Dejan Vraneš rekao je posle ceremonije da veruje u budućnost tima.

"Ovo nije kraj Fed kup reprezentacije Srbije. Čeka nas budućnost u kojoj želimo da ispunimo svoje ambicije. Devojkama (Ana Ivanović i Jelena Janković) hvala za sve što su uradile, ali mislim da možemo da nastavimo sa uspesima ako nas zdravlje posluži", rekao je Vraneš.

U medijima se nedavno pojavila informacija da će Vraneš napustiti selektorsku funkciju, ali je on agenciji "Beta" rekao da to nije istina.

"Ja sam za to čuo iz medija, nemam šta da komentarišem. Nisam ni pomišljao na odlazak, niti mi je iko iz saveza govorio o tome", rekao je Vraneš.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online