Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Ponedeljak 03.12.2012.
12:10
Vesti A

Očeve medalje najdraže igračke

Nataša Janić nije mogla da zadrži suze kad je pomenula oca Milana, koji joj je usadio ljubav prema kajaku.

Ljuta na Mađare - Nataša Janić

Nataša Janić, osvajač šest olimpijskih medalja, izjavila je da joj je psihološki najteži trenutak ove godine bio kada joj mađarsko rukovodstvo nije dozvolilo da sa kćerkom Milanom bude u istom hotelu u toku Olimpijskih igara u Londonu.


Zaplakala je, u tom trenutku, drugi put u toku predavanja koje je održala na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja u Beogradu, kada je, odgovarajući na pitanje studenata pokušala da objasni šta znači psihološka priprema i mir uoči velikog takmičenja.


"Cilj u Londonu bila je zlatna olimpijska medalja. Jedan od razloga što sam omanula je što kćerka nije bila kod mene. Psihološki, ovo mi je veoma teško palo. Veoma je važno da takmičar bude potpuno bez briga pred najvažnije takmičenje, da zna koliko mu je vremena potrebno da stigne na trening, gde su smešteni kajaci i da, što je i najvažnije, bude sa onima koje poznaje i voli. Bez toga nema ni uspeha. Jeste, osvojila sam srebro i bronzu, ali to nije bilo ono što sam želela", rekla je Nataša, koja je od studenata nagrađena aplauzom punog amfiteatra.

Prvi put se zaplakala kada je govorila o počecima u kajaku i uspomeni na oca Milana, proslavljenog jugoslovenskog kajakaša - osvajača srebra na Olimpijskim igrama u Los Anđelesu 1984. i trostrukog prvaka sveta.

"Rasla sam uz njegove uspehe i igrala se sa njegovim medaljama. On je i mene i oba brata uveo u kajak i probudio ljubav prema tom sportu. I sada živim u kajakaškoj porodici, jer je moj suprug Adrijan Dušev i sam nekada osvajač medalja u kajaku, a i njegova deca su takođe uspešni kajakaši. Veoma je teško razdvojiti sportski deo od privatnog života. Sportista mora da bude egoista, da misli samo na sebe i na uspeh dok je na borilištu. Priznajem, takva sam u kajaku. U privatnom životu sam potuno drugačija".


Zbog odlaska u Mađarsku 2001. prekinula je studije na višoj školi i za sada ne planira da nastavi školovanje.

"Sigurna sam da neću biti trener. Od sebe tražim maksimum u sportu, bojim se da ako bih to tražila od sportiste koga treniram, a on ne bi mogao da ispuni, nervirala bih se, a tu nema dobre saradnje", objasnila je višestruka svetska i olimpijska šampionka.

U inat Mađarima


Suprug Adrijan Dušev kaže da će se Nataša, ipak, takmičiti sledeće godine, iako Mađari ne žele da daju dozvolu.
"Nataša će se iduće godine takmičiti! Mađari neće dati dozvolu, ali imamo legitiman način da stekne pravo učešća i nadam se da će nam u tome pomoći država Srbija. Neću dozvoliti da pauzira ni mesec, jer imamo čvrst program čiji je cilj medalja u Riju", rekao je Dušev.

Ponedeljak 03.12.2012. 22:06
Super Natasa ako budes Veslala za Srbiju,Trebala bi radi pokojnog oca,E da su u ona vremena Veslacki strucnjaci Srbije imali (M...) ikupili ti Camac Da ides na takmicenje nebi se Madzari prsili sa tvojim medaljama.Video sam suze u tvojim ocima na Olimpiskom postolju znao sam i zasto. Zato mislim da nije kasno da i za Srbiju osvojis neku medalju.
Subota 12.01.2013. 21:36
Uz tebe smo Natasa!!!!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online