Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 13.11.2012.
14:25
Beta A

Lenđer platio kartu, jer je promenjen termin

Reprezentativac Srbije u plivanju Ivan Lenđer morao je da plati kartu kako bi održao trening na bazenu u Zrenjaninu, jer nije obavešten da mu je termin za trening promenjen, potvrđeno je danas na konferenciji za novinare.

Ivan Lenđer

Članica Gradskog veća zadužena za sport Zlatana Ankić kazala je da je Lenđer došao na trening sa Čabom Silađijem u uobičajenom terminu od 18.00 časova, ali da je odlukom Upravnog odbora taj termin pomeren za 19.00 časova.

Kako je navela, Gradska uprava staje iza odluke UO Sportskog centra Jug jer je na taj način građanima omogućeno duže vreme upotrebe bazena, a da je problem nastao u komunikaciji između Sportskih objekata i Plivačkog kluba.

"Jako mi je žao što su u ovu priču upleteni sportisti, posebno jer za dve nedelje imaju vrlo važno evropsko prvenstvo i ovo vreme koje provedu u političke svrhe loše je za njihove rezultate tako da bih zamerku uputila i trenerima koji su decu ispolitizirali i iskoristili za svoje potrebe", kazala je Ankić.

Povodom ovog incidenta oglasio se i gradonačelnik Zrenjanina Ivan Bošnjak koji je ukazao da je grad uložio veliki novac u rekonstrukciju bazena kako bi se stekli bolji uslovi za sportiste i građane, a da će se slučaj analizirati i utvrditi ko je odgovoran što Lenđer nije obavešten o promeni termina.

"Ovo je dobra reklama da naši sugrađani znaju da je bazen počeo sa radom, ali nije dobar način komunikacije između ustanove Sportski objekti i Plivačkog kluba Proleter, mislim da je u tome suština problema", kazao je gradonačelnik.

Kako je dodao, plivački klub Proleter će i dalje moći da koristi bazen, posebno najistaknutiji sportisti koji sada imaju još bolje uslove za terninge jer će i nastali problemi biti prevaziđeni.

Komentarišući slučaj Dušan Damjanović, direktor bazena objašnjava da plivači nisu imali dobre informacije o tome kada bi mogli da koriste bazen.

"Mogu da kažem da je nesporazum, ali to nije tako. Lenđer ne sme da plaća kartu da bi trenirao i siguran sam da će Gradska uprava naći rešenje. Najlakše je ući u rat, tražiti ko je i kako reagovao, ali moram recći da su plivači u poslednjih sedam godina u nemilosti bazena koji se otvara i zatvara i nemaju kontinuitet", naglasio je Damjanović.

On se istovremeno zahvalio zrenjaninskim plivačima Ivanu Lenđeru, Čabi Silađiju i Miroslavi Najdanovskoj što su i pored svega ostali u Zrenjaninu, što ne žele da odu.

"Lenđer sada ima dobre uslove za trening i ovo što se desilo juče jeste kulminacija njegovih problema u poslednjih šest-sedam godina. Ako želimo da ih zadržimo moraćemo drugačije da se odnosimo prema njima i njihovim obavezama", rekao je Damjanović. 

"Bazen konačno radi, ali nemamo termin pa smo danas morali da kupimo karte da bi mogli da treniramo. Tuga", oglasio se juče putem Tvitera Ivan Lenđer.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online