Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 04.10.2012.
15:54
Beta A

Nataša Janić: Srećna sam što se vraćam u Srbiju

Kajakašica Nataša Janić istakla je danas da je veoma srećna što može da se vrati u svoju državu i objasnila da nije našla svoje mesto u Mađarskoj.

Nataša Janić

Janićeva (30) je na Olimpijskim igrama u Sidneju zauzela četvrto mesto za Jugoslaviju, a onda je za Mađarsku osvojila tri zlatne olimpijske medalje (dve u Atini i jednu u Pekingu), dok je na OI u Londonu osvojila jednu srebro i jednu bronzu.

"U Mađarskoj su mi sve dali. Kada sam otišla 2001. ovde nisu postojala sredstva za bavljenje sportom. Srećom prošlo je neko vreme i na mesta su došli ljudi koji znaju šta treba za vrhunski sport", rekla je Janićeva i zahvalila predsedniku Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divcu.

Ona je objasnila da želi da produži karijeru i da je oduvek volela da se vrati u Srbiju.

"Još jedno vreme ću provesti u Segedinu, a zatim ću biti u Bačkoj Palanci na pripremama. Želim na ovaj način da dam znak mladim ljudima da se bave sportom da nastave da treniraju, jer je ovde napravljen mnogo dobar sistem sporta", rekla je Janićeva.

Prema njenim rečima, trenutno o Olimpijskim igrama u Riju 2016. ne razmišlja, jer joj predstoje takmičenja sledeće godine.

"Volela bih da se Srbija obogati sa nekoliko medalja mojim povratkom. Rio je daleko, naravno da bih volela da budem na mojim petim Olimpijskim igrama. Videćemo kada dođe vreme", rekla je Janićeva.

Trostruka olimpijska pobednica naglasila je da povratak u Srbiju nije iz finansijskih razloga, jer je u Mađarskoj već obezbedila sportsku penziju, od 35. godine.

Na pitanje, koja odluka joj je bila teža "da ode u Mađarsku, ili da se vrati", ona je odgovorila: "Obe odluke su bile mnogo teške".

"Moj suprug Adrijan Dušev smatra da kao trener ima svoje mesto u Srbiji, a ja sam godinama imala želju da se vratim. Njegov sin, naš sin, već ima mnogo uspeha i on će mnogo pomoći muškom kajakaškom timu Srbije", rekla je Janićeva.

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divac ocenio je da će sada od kajakaša moći da se očekuju još bolji rezultati.

"Nataša dobro došla kući! Obradovala nas je Natašina odluka. Ona je uvek bila simbol vrhunskog sportiste. Radujemo se što će kajak kao sport moći da se vrati na staze stare slave. Voleo bih da njen povratak ukaže da se odnosi prema vrhunskim sportistima menjaju", rekao je Divac.

On je dodao da su se vremena promenila i da Srbija sada može sportistima da ponudi najbolje moguće uslove, kao što su imali uoči Olimpijskih igara u Londonu.

"Nadam se da će se sada sportisti vraćati, a da neće odlaziti kao 90-tih godina", rekao je Divac.

Državni sekretar za sport Predrag Peruničić istakao je da je srećan "zbog ovog lepog povoda".

"Odlazak Nataše u Mađarsku je bio samo neki njen 'privremeni rad'. Drago mi je da se vraćamo sistemu, jer postajemo ozbiljni kao država. Natašin povratak je veliki podstrek za mlade ljude. Lepo se danas osećam, jer vidim perspektivu našeg sporta", rekao je Peruničić.

Četvrtak 04.10.2012. 18:24
Još ne znamo sve o ovom prelazu. Po mađarskim novimama Mađari traže 45 milijuna forinti od Srbije. Kako pišu i muž će dobiti trenersku posao. Spominji da i to dobro dođe Divcu za ponovni izbor. Sve uzevči u obzir, ovde izgleda radi se isključivo o parama. A to bilo bih pametnije ulagati u mladima, Nataša već obezbedila opstanak, sledi joj iz Mađarske dobra penzija.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online