Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 21.09.2012.
20:41
Vestionline, Beta A

Radnički promovisao tim; Dinkić: Sve je Vanjina ideja

Trener vaterpolista Radničkog iz Kragujevca Dejan Udovičić kazao je da taj klub ima zadatak da omladinu usmeri na bavljenje sportom.

"Ja ću stvarati igrače, a klub neka usmeri omladinu u sport" - Dejan Udovičić

"Imamo dva zadatka, moj je da stvaram mlade trenere i igrače, a kluba je da usmeri omladinu u sport i da kao stabilna ekipa predstavljamo grad Kragujevac", rekao je Dejan Udovičić novinarima na promociji tima u Sportskom centru Park.

Jedan od osnivača ideje o formiranju vaterpolo kluba Radnički Kragujevac, reprezentativac Srbije Vanja Udovičić, kazao je da su poznati igrači došli da podrže projekat koji im je predstavljen.

"Tu smo da podržimo projekat koji nam je predstavljen. Ono što sportisti daju Kragujevcu ne može ni sa čim da se meri. Mi predvodimo grad i sport u njemu, zajedno sa fudbalerima, košarkašima, odbojkašima i ostalima", istakao je Vanja Udovičić.

Gosti na promociji vaterpolista u Kragujevcu bili su gradonačelnik Veroljub Stevanović i ministar finansija i privrede Srbije Mlađan Dinkić. Oni su na poklon od igrača dobili loptu sa njihovim potpisima, a za uzvrat im je Stevanović dao zastavu Kragujevca.

"Ovo je specifičan trenutak za grad Kragujevac. Sanjali smo ovakav tim, koji neki već nazivaju timom iz snova. Ovo je veoma bitno za budućnost grada. Naš cilj je da omladinu i mlade učimo zdravom životu i obrazovanju. Bitno je da smo Srbiju pomerili iz Beograda. Ovo je verovatno najsportskiji grad na Balkanu", rekao je gradonačelnik Kragujevca.

Dinkić: Vanja Udovičić osmislio osnivanje kluba

Ministar Dinkić je otkrio da je cela ideja oko organizovanja kluba bila Vanje Udovičića i kazao je da od Radničkog očekuje dobre rezultate.

"Sa vrhunskim trenerom Dejanom Udovičićem i ovakvim igračima Radnički će napraviti dobre rezultate. Pre mesec dana nazvao me je Vanja Udovičić i predložio mi da u Kragujevcu napravimo vaterpolo klub. To sam video kao odličnu ideju. Doveli smo odlične igrače i time želimo da damo motiv deci da se bave vaterpolom, plivanjem, kao i ostalim sportovima", kazao je Dinkić.

Vaterpolo klub Radnički je osnovan nedavno, a u njemu već igra nekoliko reprezentativaca Srbije, ali i drugih zemalja kao što su Crnogorac Zloković, Hrvat Burić, dok je golman doveden iz američke reprezentacije.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online