Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 15.09.2012.
15:25
Blic.rs A

EP: Pet srpskih veslačkih posada u borbi za medalje

Drugog dana Evropskog prvenstva u Italiji plasman među šest naboljih obezbedili i dvojac bez kormilara Stojić, Beđik trijumfom u repesažu, skif Iva Obradović drugim mestom u polufinalu i dubl skul Marjanović, Filipović trećim mestom u polufinalu.

Posle lakog i teškog četverca plasman u finale Evropskog prvenstva u Varazeu obezbedile su i preostale srpske posade, tako da će se Srbija boriti za medalje u svim disciplinama na kojima učestvuje na šampionatu.

Dvojac bez kormilara Nikola Stojić, Nenad Beđik je briljirao u subotnjem repesažu i tako došao do prilike da se u nedelju od 11 časova i 18 minuta bori za medalju na šampionatu starog kontinenta. Naš dvojac je s vremenom 6:42,32 prošao trijumfalno kroz cilj sa sekundom prednosti u odnosu na drugoplasiranu Mađarsku (6:43.38).

Jedina naša predstavnica u ženskoj konkurenciji Iva Obradović plasirala se u finale skifa. U drugoj polufinalnoj trci s vremenom 7:43,15 zauzela je drugo mesto pa je tako obezbedila bitku za medalju u nedelju.

Dubl skul Marko Marjanović, Aleksandar Filipović je uspeo da se plasira u finale, pošto je u prvoj polufinalnoj grupi s vremenom 6:17,15 osvojio treće mesto. Pored naših momaka plasman u finale osvojili su prva dva čamca Italije (6:13,87) i Litvanije (6:14,76).

Marko Marjanović je nakon velikog uspeha izjavio da je prezadovoljan plasmanom u finale.

"Prezadovoljni smo. Sada sam uveren da našee vreme tek dolazi. Biti među šest u Evropi u dubl skulu je veliki podvig. Sada ostaje da se nadamo da ce neko od naših čamaca osvojiti medalju! Bilo bi ekstra da svi osvojimo neka odličja, ali ističem da je i sam plasman u finale u jakoj konkurenciji uspeh", istakao je Marjanović.

Učinkom u drugom danu Evropskog prvenstva u Varezeu bio je prezadovoljan i selektor veslačke reprezentacije Srbije Nebojša Ilić.

"Dvojac bez kormilara je uradio ono što smo od njega i očekivali. Ostvario je ubedljiv trijumf u repesažu koji je mogao da bude i ubedljiviji ali je želeo da prištedi malo snage za finale pa nije zapinjao u finišu. Zadovoljni smo na način koji su izveslali trku pogotovo što su pobedili i Mađare, učesnike Igara u Londonu. Najprijatnije iznenađenje priredili su Marjanović i Filipović koji su plasmanom u finale načinili svojevrstan podvig. Bili su odlični u polufinalu, ostavili iza sebe i Francuze, u čijem dublu je veslao osvajač medalje u Londonu, i zaista svaka im čast. Njihov uspeh posebno dobija na težini ako se zna da su zajedno u čamcu svega 15-tak dana id a su u poslednjem trenutku izborili vreme koje ih je odvelo u Vareze. Iva je plasmanom u finale pokazala da se vratila u formu s početka godine kada je bila izvanredna. Bila je na visini zadatka u polufinalu osvojivši drugo mesto iako je, siguran sma, mogla i do pobede. Međutim, verovatno je malo pri kraju taktizirala jer je želela da se prištedi za finale", rekao je Nebojša Ilić.

U nedelju na stazu izlazi svih pet srpskih posada i sve će se boriti za medalje.

Program otvara dvojac bez kormilara Nikola Stojić, Nenad Beđik koji će od 11:18 veslati u finalu ove discipline u kojem će protivnici biti Holandija, Španija, Mađarska, Velika Britanija i Poljska. Dubl skul Marko Marjanović, Aleksandar Filipović će se od 11:48 boriti sa posadama Italije, Litvanije, Hrvatske, Norveške i Poljske u finalu.

Četverac bez kormilara Miloš Vasić, Radoje Đerić, Miljan Vuković, Goran Jagar od 12:03 bije bitku za medalje sa čamcima Grčke, Rumunije, Francuske, Španije i Belorusije. Tačno dva sata kasnije finalni okršaj imaće i četverac bez kormilara za lake veslače Nikola Selaković, Miloš Stanojević, Nenad Babović, Miloš Tomić, koji će u velikom finalu ukrstiti koplja sa Italijom, Velikom Britanijom, Poljskom, Nemačkom i Rusijom.

Naposletku za medalju će se boriti i Iva Obradović koja će u finalu skifa veslati protiv čamaca Litvanije, Rusije, Estonije, Norveške i Bugarske.

"Sve posade koje su došle u Vareze stigle su do finala što je veliki uspeh. Nadam se da će u sutrašnjem finala barem jedna uspeti da se okiti medaljom", zaključio je Ilić.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online