Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Utorak 11.09.2012.
10:26
Blic A

Paraolimpijci sami sebi spremaju doček

"Dođite da se družimo!", pozivaju srpski paraolimpijci građane Beograda i sve ostale koji su sa pažnjom pratili njihov nastup u Londonu, gde su na Paraolimpijskim igrama osvojili pet medalja posle kojih su odlučili da sami naprave "doček" u prestonici.

Srpski paraolimpijci juče stigli kući
 

Pet medalja na najvećoj sportskoj manifestaciji, od toga dve zlatne, tri svetska rekorda i isto toliko srebrnih medalja, učinak su sjajnih predstavnika naše zemlje na Igrama. Dovoljno za divljenje, kao što je dovoljan za divljenje i svaki njihov nastup na domaćoj i međunarodnoj sceni, ali ne i dovoljno za neki veliki doček, podno čuvenog balkona.

Pročitajte još:

 

Paraolimpijci Srbije doputovali u Beograd

Ipak, ne zameraju nikome. Vedrog raspoloženja, pozivaju na doček koji sami organizuju. Nije to baš klasičan doček uz vatromet, slavne zvanice i muzičke hitove koji grme sa ogromnih zvučnika, već jedan u njihovom stilu. Skroman, ali od srca.

"Nas u utorak u podne u hotelu Moskva očekuje zvanična konferencija za novinare povodom povratka iz Londona. Sat vremena kasnije, u 13 časova, termin je za koji smo odlučili da pozovemo sve zainteresovane na jedno druženje na Terazijama", rekao je za Blicsport.rs generalni sekretar Paraolimpijskog komiteta Srbije Bojan Jaćimović.

Srpski paraolimpijci su na Paraolimpijskim igrama u Londonu osvojili pet medalja: zlatne novi svetski rekorderi Željko Dimitrijević u bacanju čunja i Tanja Dragić u bacanju koplja, a srebrne Draženko Mitrović (na fotografiji, dole u sredini, u društvu kolega iz paraolimpijske reprezentacije) u bacanju kugle, kao i stonoteniseri Zlatko Kesler i Borislava Perić-Ranković.

Baš oni, ali i ostali predstavnici naše delegacije koja je u Londonu imala 13 takmičara, pozivaju na druženje. Utorak, 13 časova, Terazije. Sami organizovali... Red je da više ne budu sami u svojim nastojanjima da budu najbolji što mogu biti.

POVEZANE VESTI

Utorak 11.09.2012. 11:18
Malo je reći BRAVO i HVALA ! Sa postignutim rezultatima nadmašili ste vaše kolege iz zvaničnog olimpijskog tima u koje su uložena milionska sredstva. Mislim da bi oni pred vama trebali da budu posramljeni i da vam se svima duboko poklone, kao i cela Srbija. I za vas crveni tepih, himna i svečani balkon ! Stvarno će mi biti žao ako budete tema samo par dana, pa posle opet u sportsku senku do sledeće olimpijade, što bi bila sramota celog društva !
Utorak 11.09.2012. 11:25
A mogli su da dočekaju Đokovića, koji se bavi profesionalno tenisom, zarađuje velike pare, za sebe, a ne mogu ove olimpijce, koji to rade besplatno, iz ljubavi. Đoković čak i nije osvajač medalja.
Utorak 11.09.2012. 13:09
Ovo su pravi sportisti a ne dupeuvlakaci aktuelnm rezimima, paraosvajaci, sebican svet... Ovi ljudi su pobedili i salju nam jasnu i lepu poruku. Ja cu da idem da ih pozdravim
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online