Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 14.08.2012.
03:07 >> 10:42h
Beta A

Srpski olimpijci doputovali u Beograd

Veći deo olimpijske delegacije Srbije vratio se u utorak, oko 01.30, avionom iz Londona u Beograd.

Predsednik i olimpijci Srbije na aerodromu Nikola Tesla

Olimpijce su na Beogradskom aerodromu Nikola Tesla dočekali brojni novinari i snimatelji, rođaci i prijatelji kao i više desetina navijača koji su nosili zastave Srbije i glasno pozdravljali sportiste.

Sportiste je na aerodromu dočekao i predsednik Srbije Tomislav Nikolić. Iz aviona sa srpskim olimpijcima prva je izašla osvajačica zlatne medalje u tekvondou Milica Mandić, kojoj su odmah prišli i aerodromski radnici kako bi se sa njom slikali.

Kako je javio novinar agencije Beta, pasoška procedura za sportiste i novinare u njihovoj pratnji bila je gotova veoma brzo i manja od rutinske, a službenici policije gotovo da nisu ni gledali slike olimpijaca u pasošima.

Za učesnike Olimpijskih igara u Londonu u utorak uveče, u 20.00, biće organizovan svečani doček ispred Skupštine grada Beograda.

Nikolić: Olimpijci su Srbiji doneli radost 

 

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić dočekao je na Beogradskom aerodromu Nikola Tesla olimpijsku selekciju Srbije i razgovarao sa osvajačima medalja.

 

"Obećavam da već sada počinju pripreme za naredni olimpijski ciklus. U našoj državi koja je pred velikim iskušenjima, ima vas koji ste nam doneli radost. Ova deca su pokazala da vrede više od nas u takmičenju sa celim svetom, sa onima koji su bogatiji od nas", rekao je Nikolić na kratkoj konferenciji za novinare na aerodromu.

 

Predsednik Srbije je pozvao sve koji mogu da ulažu u sport.

 

"Svi vi koji živite bolje nego prosečni ljudi, pozivam vas da sve viška što imate ulažete u sport i njegov razvoj, a uspesi budu za nauk i za primer da radimo još više i da jednog dana osvojimo 40 medalja. Ali znajte da ove vaše četiri nama znače kao da ih je 40", rekao je Tomislav Nikolić.

 

Sportisti su poklonili Nikoliću suvenire sa igara. Od vaterpolista je dobio opremu za igranje, od strelkinje Ivane Maksimović potpisani broj sa Olimpijskih igara a od zlatne Milice Mandić fokuser za trening.

 

Novinarima su se obratili i predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divac i ministarka sporta Alisa Marić.

 

Selekcija Srbije, u kojoj je bilo 115 sportista, sa osvojene četiri medalje - jednom zlatnom, jednom srebrnom i dve bronzane zauzela je 42. mesto na Olimpijskim igrama u Londonu. Srbija je podelila 42. mesto sa reprezentacijama Argentine i Slovenije, koje su takođe osvojile jednu zlatnu, srebrnu i dve bronzane.

Zlatnu medalju osvojila je Milica Mandić u tekvondou, Ivana Maksimović je u streljaštvu uzela srebro, a Andrija Zlatić bronzu, dok je vaterpolo reprezentacija osvojila bronzu.

Heroina Srbije, Milica Mandić zahvalila se svima na lepom dočeku.

"Hvala vam na ovakvom dočeku. Hvala predsedniku što nas je dočekao, nama svaka podrška znači", rekla je Mandićeva.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online