Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Subota 11.08.2012.
18:02 >> 19:32h
Beta A

Milica Mandić u finalu Olimpijade

Srpska tekvondistkinja Milica Mandić plasirala se danas pobedom nad olimpijskom šampionkom Espinozom najpre u polufinale kategorije preko 67 kilograma na OI u Londonu, a potom i u finale ovog takmičenja pobedom nad Ruskinjom Anastasijom Barjušnikovom.

Milica Mandić

Mandićeva je u četvrtfinalu sa 6:4 pobedila Meksikanku Mariju Del Rosario Espinosu, koja je olimpijska šampionka iz Pekinga pre četiri godine.

Srpska takmičarka je posle prve runde vodila s 1:0, dok je rezultat posle druge bio nerešen 2:2. Na početku poslednje, treće runde Meksikanka je povela s 4:2, ali je Mandićeva uspela da preokrene rezultat i dođe do pobede.

Mandićeva je kontrolisala tempo i uglavnom je bila u defanzivi i kontranapadima protiv Espinose koja je presirala na tehnička dva poena.

"To je njena specijalka, to često radi, ali ja sam to znala, bila sam spremna za to i za kontru koju ću da radim. Tako da sam ja bila ta koja je kontrolisala taj deo, mada je ipak bilo oscilacija", rekla je Mandićeva agenciji 'Beta' posle pobede u četvrtfinalu.

Ova 21-godišnja Beograđanka dva puta je vodila, ali je iskusna Meksikanka pretekla i povela s 4:3, kada je Mandićeva zabeležila udarac u glavu i preokrenula na 6:4. Espinosa je uložila prigovor, ali su sudije odlučile da je udarac ispravan. Srpska reprezentativka bila je sve vreme smirena.

"Nisam srljala, znala sam da treba da budem smirena u tim trenucima, jer bih samo primila još poena... Bilo je malo ometajućih efekata, prvi put radim pred ovakvom publikom i ovakvim navijačima, prvi put sam na Olimpijskim igrama. Bilo je malo teško, ali izvukla sam se od toga", rekla je Mandićeva i dodala:

"Spremna sam, sada ću da se malo odmorim, onda zagrevanje, pa polufinale", rekla je Milica Mandić.

Mandić obezbedila srebrnu medalju

Milica Mandić je u polufinalu pobedila Ruskinju Anastasije Barjušnikovu rezultatom 11:3 čime se plasirala u finale Olimpijade koje ne na programu večeras.

Ona će se za zlatnu medalju od 23 sata boriti protiv An Karolin Graf iz Francuske.

Subota 11.08.2012. 20:35
BRAVO MILICE SRPSKA PERJANICE ! NEMOJ DA TE OBUZME RADOST SREBRA I DEKONCENTRIŠE U BORBI U KOJOJ BI VEĆ OSVOJENU MEDALJU MOGLA DA POZLATIŠ.SAMO OPUŠTENO, HRABRO I MUDRO. SVI SMO PONOSNI UZ TEBE I U PORAZU I U POBEDI ! SREĆNO
Subota 11.08.2012. 20:49
Bravo cedo Srpsko. Tako se bore nase boje a ne kao pojedine tetke. Znaju na koga mislim. Bravo lutko samo napred. Imas dzinovsko srce.
Subota 11.08.2012. 22:39
bravo Milice, Ljubim te u prezime :D
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online