Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Utorak 07.08.2012.
17:21
Vestionline, Press A

Kolašinac: U "Bože pravde" mi smeta jedan stih

"Mene trener ne tera da pevam himnu, dok Siniša Mihajlović, koji je deci koja ne znaju srpski, dao italijanska imena, to traži od igrača", kaže najbolji srpski bacač kugle Asmir Kolašinac.

"Smetaju mi komentari na verskoj osnovi kojih ima po internetu" - Asmir Kolašinac

Najbolji srpski bacač kugle Asmir Kolašinac izjavio je da ne peva srpsku himnu jer to od njega niko ni ne traži, a da mu u njoj smeta samo jedan stih.

"Mene trener ne tera da pevam himnu, važno je da na borilištu budem pravi. S druge strane, Siniša Mihajlović tera igrače da pevaju himnu, a njegova deca kojima je dao italijanska imena, ne znaju srpski. Iskreno, ne smeta mi himna, samo mi je sporan jedan stih, onaj gde se spomine srpski rod. Smatram da u Srbiji živi mnogo nacionalnih manjina", rekao je Kolašinac za “Press” i dodao:

"Evo, kad smo Emir Bekrić i ja dolazili u Partizan neko je napisao komentar 'Svaka ptica svome jatu leti'. Ne znam šta je time hteo dakaže, valjda da svi muslimani treba da dođu u Partizan. Pritom je moj najbolji drug Emir pravoslavac".

Kolašinac kao pravi vernik poštuje sve islamske obrede, a nastup u Londonu poklopio se s mesecom Ramazana, u kojem muslimani poste od svitanja do sumraka.

"Tokom priprema za Igre nisam mogao da postim, ali u našim običajima to je dozvoljeno putnicima. To se odnosi i na sportiste kad nisu kod kuće, što znači da je i meni u ovom slučaju dozvoljeno. Kad se vratim iz Londona nadoknadiću to tako što ću za saki dan koji nisam postio usrećiti nekoga kome je pomoć potrebna".

Kolašinac je na Olimpijske igre otišao kao bronzani sa EP a i u Londonu je ostvario treći rezultat od evropskih kuglaša. Ipak, pogodili su ga komentari pojedinih atletskih radnika na račun njegovog plasmana.

"Mene i moje kolege potcenjivale su mnogo atletske legende, a prednjačila je Vera Nikolić, koja je rekla da nemam nikakve šanse u Londonu i da sam u Helsinkiju medalju uzeo slučajno. U Helsinkiju nije našla vremena da dođe u hotel i čestita mi na medalji. Kako je moguće da se medalja uzme slučajno? Ne znam samo šta će reći posle Igara na kojima sam ponovio treći rezultat od Evropljana".

Asmir je u olimpijskom selu imao prilike da vidi mnogo lepih sportistkinja, ali nema dilemu koja je najlepša.

"Najlepša je Ivana Maksimović, a od stranih Paragvajka Lerin Franko" kaže Asmir Kolašinac u intervjuu za "Press".

POVEZANE VESTI

Utorak 07.08.2012. 17:32
Demant Kolašinca: Nisam izjavio da neću da pevam himnu! Novosti online | 07. avgust 2012. 13:00 | Komentara: 26 Ni u jednom trenutku nisam izjavio da neću da pevam himnu Srbije. Voleo bih da sam olimpijski šampion i da sam imao prilku da pevam himnu. Nadam se da ću u budućnosti kao pobednik nekog velikog takmičenja imati tu sreću. Molim medije u Srbiji da ne koriste moje ime u propagandne svrhe i ne kreiraju senzaciju tamo gde je nema . čOVEK DEMANTOVAO U 13.00 A VI U 17.21 CITIRATE KURIR. BEZOBRAZLUK.KO IMA INTERESA DA PLASIRA GNUSNE LAŽI..KURIR,PRES I VESTI-ONLINE.
Utorak 07.08.2012. 23:57
Tako je to ovde, samo se trazi ili izmislja senzacija da bi se povecao tiraz. A od morala ni trunke. Sramota.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online