Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 04.08.2012.
19:11
Vestionline, B92, Ag. A

Srpski sportisti: Strelci za primer

Predsednik OK Srbije Vlade Divac ocenio je da je srebrna medalja koju je osvojila strelkinja Ivana Maksimović došla u pravi čas za ostale srpske olimpijce u Londonu.

Vlade Divac

"Ivana Maksimović je došla sa medaljom u pravom trenutku, kada je bila potrebna pozitivna energija", rekao je Divac novinarima u Londonu

"Ne pakujemo se. Imamo još mnogo toga da uradimo. Imali smo dva rezultata za koje smo očekivali da će biti bolji. To su Zorana i Milorad, koji su zauzeli fenomenalno četvrto mesto, ali je uvek nezgodno kada ste na korak od medalje.

"Zadnje tri godine Streljački savez Srbije i Olimpijski komitet zajedno su radili na celom programu i drago mi je da to daje rezultat", dodao je Divac.

"Rekao sam na početku imamo deset realnih šansi za medalju. Dve smo već ispucali (Arunović i Čavić), ali videćemo dalje", rekao je bivši košarkaš.

Ministarka omladine i sporta Alisa Marić čestitala je Ivani Maksimović osvajanje srebrne medalje na Olimpijskim igrama i izrazila nadu da će taj uspeh biti inspiracija svim sportistima iz Srbije za dalje poduhvate.

"Od srca Vam čestitam na osvajanju srebrne medalje na Olimpijskim igrama u Londonu koje, osim Vašeg ličnog uspeha, predstavlja veliku radost i čast za našu zemlju, kao i nastavak sjajne tradicije osvajanja važnih trofeja u streljačkom sportu", navela je ministarka u čestitku.

Nekadašnji fudbalski reprezentativac Savo Milošević rekao je Ivana Maksimović olimpijskim srebrom u Londonu nastavila lepu porodičnu tradiciju i potvrdila da strelci uvek ostvare sjajne rezultate na Igrama.

"Svi smo presrećni i trebalo bi da budemo ponosni na Ivanu. I njen otac je u Seulu osvojio srebro, a ona je nastavila porodičnu tradiciju. Uvek na velikim takmičenjima iskoči neko ko nije među favoritima. Ceo streljački tim je bio sjajan, imala je i Arunovićeva četvrto mesto. Strelci su uvek među najboljim ekipama na OI", kazao je Milošević.

Bivši reprezentativac Jugoslavije u rukometu Igor Butulija rekao je da je srebrna medalja Ivane Maksimović u streljaštvu veliki uspeh za malu državu kao što je Srbija.

"Srećan sam, sa velikom pažnjom pratim srpske sportiste na OI. Maksimovićeva je napravila veliki uspeh za našu malu zemlju. Svaka medalja na OI je zlatna, bez obzira na naličje. Ona toga sad nije svesna, ali verovatno će kasnije shvatiti. Po meni je i sedmo mesto Asmira Kolašinca u bacanju kugle podvig", rekao je Butulija.

Nekadašnja košarkaška zvezda Jugoslavije Dragan Kapičić rekao je da je olimpijsko srebro Maksimovićeve u streljaštvu veoma dragoceno i da će na neki način nadomestiti slab rezultat u kolektivnim sportovima.

"Svaka medalja, posebno za zemlju kao što je Srbija zaista mnogo znači. Pogotovo ako izostanu neki na koje smo računali. Svaka stvar koja je neplanirana ili je iznenađenje je vredna sama po sebi. Radost zbog ove medalja je još veća, jer je ona bila manje očekivana u odnosu na druge sportove koji su imali više prostora u medijima", izjavio je Kapičić.

Aleksandar Šapić čestitao je uspeh Ivane Maksimović na OI.

"Zaista sam oduševljen njenim rezultatom. Ona ima samo 22 godine, a koliko ja pratim streljaštvo, najveći uspesi u tom sportu ostvaruju se u nekim zrelijim godinama. Veliki je uspeh što je osvojila stoto olimpijsko odličje za naštu zemlju. Nismo baš najbolje krenuli, a Ivana je ovom medaljom dala podstrek ostalima koji još imaju aktivan rezultat", rekao je Šapić.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online