Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 29.07.2012.
13:28 >> 14:26h
Beta A

OI: Arunović sedma u gađanju vazdušnim pištoljem

Srpska strelkinja Zorana Arunović zauzela je danas sedmo mesto u disciplini vazdušni pištolj na 10 metara na Olimpijskim igrama u Londonu.

Arunovićeva je iz kvalifikacija prošla kao peta sa 385 pogodjenih krugova, u finalu je osvojila 98,5 i ukupno imala 483,5.

Zlatnu medalju osvojila je Kineskinja Venćun Guo sa 488,1 poenom, srebrnu Francuskinja Selin Gobervil sa 486,6, a bronzanu Olena Kostevič iz Ukrajine, koja je imala isti broj bodova kao i drugoplasirana.

U istoj disciplini učestvovala je i Bobana Veličković, koja je takmičenje na Olimpijskim igrama u Londonu završila na 22. mestu.

Zorana Arunović rekla je posle današnjeg osvajanja sedmog mesta vazdušnim pištoljem da je u finalu podlegla pritisku i da nije potpuno zadovoljna svojim učešćem u toj disciplini.

"Cilj mi je bio da vazdušnim pištoljem udjem u finale, ali kada se tamo već plasirate onda je sve moguće. U finalu sam podlegla pritisku jer je atmosfera bila mnogo vrelija nego na kvalifikacijama i tek od petog metka sam uspela da se vratim, ali je tada bilo prekasno", rekla je Arunovićeva novinarima u Londonu.

Arunovićeva je kazala da je takmičenje bilo teško, ali da je uspela da se prilagodi uslovima.

"Slagala bih kada bih rekla da sam potpuno zadovoljna. Da mi je ovo jutros neko ponudio bila bih prezadovoljna. Takmičenje je bilo izuzetno teško, podlegla sam pritisku Olimpijskih igara, ali sam uspela da se prilagodim na uslove, oporavim posle loše prve serije i udjem u finale", kazala je ona.

Arunovićeva, koja je u finale ušla kao peta, istakla je da je u kvalifikacijama dala 100 odsto mogućnosti, što se kasnije pokazalo kao loše.

"U kvalifikacijama sam uradila sve što sam znala, dala sam 100 odsto. S jedne strane je dobro pošto sam uspela da udjem u finale, a s druge mi je oduzelo mnogo snage. Kako god da se okrene, na kraju se pokazalo da to za finale nije bilo dobro", istakla je Arunovićeva.

Ona je rekla da joj je primarni cilj bio prolazak u finale, ali i da je želela medalju.

"Ispunila sam cilj, nažalost nije medalja. Želela sam je, ali je primarni cilj ipak bilo finale. Nije uticalo na mene to što sam mogla da postanem osvajačica 100. medalje za Srbiju. Medalja je medalja koja god da je. Uopšte nije bitno da li je 100, 101. ili 99", rekla je ona.

Arunovićeva će u sredu učestvovati u kvalifikacijama u disciplini malokalibarski pištolj 30 plus 30 metaka.

"Vazdušni pištolj mi je jača disciplina, ali sam i jedno i drugo paralelno trenirala, što se kaže 'kao konj'. Ostvarila sam napredak u odnosu na prošlu sezonu i to može da bude dobro u drugoj disciplini", rekla je Arunovićeva.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online