Nedelja 19. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 28.07.2012.
23:31
Beta A

Stević: Od gledalaca nisam vidio oznake na putu

Biciklista Srbije Ivan Stević završio je današnju trku kao 53, a izjavio je da je ipak zadovoljan kako je vozio u uslovima kada od gledalaca pored staze nije mogao da vidi oznake na putu.

Ivan Stević

Stević je zauzeo 53. mesto u drumskoj trci, sa 40 sekundi zaostatka za pobednikom Aleksandrom Vinokurovim iz Kazahstana, dok je Gabor Kasa 112.

"Ovo nisam doživeo. Toliko je bilo gledalaca pored staze da bukvalno nisam mogao da vidim oznake koliko je ostalo još do cilja. Bili smo izgubljeni u tom špaliru. Imao sam snage za finiš i da sam imao prave orijentire sprintao bih da udjem u top 30", rekao je Stević u Info centru.

On je istakao da je "i ovako dobro", jer je završio veoma tešku i zahtevnu trku koja je imala neočekivan rasplet.

Selektor biciklističke reprezentacije Srbije Radiša Čubrić ocenio je da je Stević "imao noge" za još bolji plasman.

"Zadovoljan sam, ostvarili smo plan, jer je Stević bio blizu da udje u prvu trećinu. Problem je bio što nije bio u grupi od 30 vozača koja je 'pobegla' na oko 30 kilometara od cilja", rekao je Čubrić.

On je dodao da je i Kasa bio do poslednjeg kruga odličan, a da se zatim videlo da nema snage za 250 kilometara.

Prema proceni Čubrića, oko staze bilo je oko milion i po gledalaca, a na tribinama gde su prodavane ulaznice se stajalo. Na startu trke u Bulevaru Mal bio je i princ Čarls.

Kanćelara u bolnici u Olimpijskom selu

 

Švajcarski biciklista Fabijan Kanćelara, olimpijski šampion na hronometru i četvorostruki svetski šampion, prebačen je u bolnicu u Olimpijskom selu zbog povreda dobijenih prilikom pada na današnjoj drumskoj trci.

 

Kanćelara, koji je bio u vodećoj grupi, na 15 kilometara do cilja promašio je skretanje i udario u zaštitnu ogradu. Šampion je, ipak, uspeo da se vrati u trku, ali je bilo primetno da ima problema sa desnom rukom zbog čega se na bicikl uglavnom oslanjao levom rukom.

 

Današnju drumsku trku, koja je vožena u Londonu u dužini od 250 kilometara, Kanćelara je završio na 106. mestu.

 

Švajcarac je četvorostruki svetski prvak na hronometar i aktuelni olimpijski prvak. Za sada je neizvesno da li će Kanćelara uspeti da se oporavi do srede, kada se na OI vozi trka na štopericu, disciplina u kojoj je on bio najbolji u Pekingu.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online