Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Ponedeljak 23.07.2012.
12:44
Vesti A

Divac: Nadamo se pet, a možemo deset!

"Sve smo učinili da naši sportisti imaju najbolje uslove da se pripreme za Igre, pa nije prepotentno očekivati i veliki broj olimpijskih odličja", kaže predsednik OK Srbije Vlade Divac.

Vlade Divac, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije istakao je da u sportu uvek treba težiti boljem i da je, zato, osnovni cilj našeg tima na Igrama u Londonu da bude uspešniji nego pre četiri godine u Pekingu.


Srbija je na prethodnim OI osvojila tri medalje (Milorad Čavić - srebro, Novak Đoković i vaterpolisti - bronzu), a Divac se nada da bi u Londonu broj odličja mogao da bude između pet i deset.


"Radimo na tome da naši sportisti budu maksimalno spremni u Londonu, pre svega da na pravi način predstavljaju zemlju iz koje dolaze, a sa rezultatima koje su ostvarili u kvalifikacionom delu, mislim da imamo i velike šanse da osvojimo neke medalje. U sportu uvek treba težiti da budete bolji od onog prethodnog, tako da, ako smo osvojili tri u Pekingu, onda se nadamo da će biti više od toga u Londonu".


Predsednik OKS ocenio je da Srbija ima desetak objektivnih šansi za medalju, ali da je teško prognozirati, jer u sportu mnogo toga zavisi od trenutka:

"U ovom vremenu, nema velikih iznenađenja. Kad sam rekao deset šansi, to znači da ti sposrtisti ili ekipe zauzimaju mesto među prvih tri u svetu. Prvo, Đoković, kao najbolji sportista sveta, zatim Čavić, sa trećim vremenom u svojoj disciplini na svetu ove godine, pa strelce, koji su ove godine na svojim takmičenjima osvajali medalje. To su, uglavnom, naši najjači aduti uz, normalno, vaterpoliste, odbojkaše, pa možda kajakaše i veslače... Imamo potencijal, a koliko ćemo da ostvarimo - videćemo".


Veoma je važno, istakao je Divac, poštovati olimpijski duh i poruku osnivača pokreta, Pjera Kubertena, da je važno učestvovati, ali da je sasvim logično da sportisti, kada dođe na najveće takmičenje, želi da uradi i nešto više.


"Mi, kao organizacija, i svi naši sportisti želimo da napravimo dobar rezultat, a to je osvajanje medalja. Imamo šansu da napravimo nešto lepo i da se svi vratimo iz Londona sa osmehom".


Kao košarkaš, Divac je dva puta učestvovao na Igrama, u Seulu 1988. i Atlanti 1996. i osvojio dve srebrne medalje:

"Mnogo je lakše na terenu, pre svega zato što imate praktično samu jednu obavezu - da osvojite medalje. Ali, sve je unapred isplanirano, sve vam je spremno. Sad smo mi u poziciji, ne govorim samo za sebe, nego za sve moje saradnike u OKS, da pokušamo našim mladim sportistima da obezbedimo najbolje moguće uslove. Mislim da smo to u poslednje dve godine uradili i zbog toga i očekujemo dobre rezultate", zaključio je Divac.

Ponedeljak 23.07.2012. 17:54
Dace bog Srbine.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online