Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Nedelja 03.06.2012.
12:43
P. Živković A

Malo nam treba, a nema ni toliko!

"Morali smo da pustimo neke igrače, a neke koji hoće da igraju za manje para pokušavamo da zadržimo", kaže trener crno-belih Vladimir Vujasinović.

Vladimir Vujasinović

Dugo se nije znalo šta će Vladimir Vujasinović raditi po završetku takmičarske sezone. Verovalo se da će legenda svetskog vaterpola igrati još jednu godinu, jer bi i na Olimpijadi u Londonu mogao da bude u grupi vodećih igrača...A, onda je odjeknula vest da je Vujasinović pristao da bude trener Partizana, da u tandemu sa Igorom Milanovićem pravi neke nove asove, koji će pronositi slavu crno-belih i srpskog vaterpola.


Nije Vujasinovića pokolebala činjenica da je Partizan u teškoj finansijskoj krizi, sličnu onoj kad je bukvalno raspuštena generacija Vanje Udovičića i Živka Gocića, a šansa pružena mlađanim Pjetloviću, Rađenu, Aleksiću, Filipoviću...Sada je situacija manje dramatična, jer je Banjicu napustio samo Milan Aleksić, dok predstoje razgovori razgovori sa Sorom i Korolijom. Poznato je da ostaju Stefan Mitrović i Miloš Ćuk.


"Za vrhunske rezultate u ovom sportu potreban je stvarno smešan novac i zato mi je žao što ni to malo ne možemo da obezbedimo", poručio je Vladimir Vujasinović.

"U prošloj sezoni kada smo osvojili titulu prvaka Evrope imali smo šest ili osam puta maji budžet od Pro Reka ili dva puta manji budžet od Juga. I sada je ista priča. Drugi klubovi napreduju, a mi kaskamo".


Tržišnu igru trenutno diktira Pro Reko, koji čak razvije i svoje filijale poput Primorja iz Rijeke ili italijanskog Komoljija. A, za Partizanove igrače uvek postoji interesovanje...


"Sad smo morali da pustimo neke igrače, pokušavamo da zadržimo neke koji hoće da igraju za manje para, ali nemamo ni to malo... Videćemo koliko ćemo da izdržimo. Žao mi je što treba tako malo, a nemamo ni toliko", ističe Vujasinović.


Realno sagledava stvari i ocenjuje da ekipa koju će Partizan imati u narednoj sezoni neće biti loša, ali će biti "daleko od šampionske koja je osvojila titulu prvaka Evrope". Njegova ideja je da mlađe igrače izbrusi da postanu pravi nosioci igre Partizana...


"Tražiću od ekipe da postoji želja za pobedom protiv svakog protivnika, da se ne predajemo, naravno i da odbranimo duplu krunu. Partizan je klub koji uvek ima rezultatski imperativ. Kao igrač sam uvek težio da budem bolji od rivala i to prosto mora da postoji u glavi svakog sportiste".


Za Partizan je bitno da sačuva reprezentativnog golmana Slobodana Sora, koji je izrazio želju da ostane...

"I mi i Soro želimo da ostane. On ima želju da bude deo ovog tima za mnogo manje pare nego što bi mogao da dobije negde, jer hoće da ostane u Beogradu. Tražimo rešenje i verujem da ćemo uspeti u tome. Sa Sorom na golu mlada ekipa bi imala veliku stabilnost i sigurnost", rekao je Vujasinović.


Veliki Vladimir je na novom zadatku. Možda i najbolji vaterpolista svih vremena želi da stvori svoje naslednike, valjda će neko i Srbiji znati da prepozna značaj trenutka od koga će umnogome zavisiti i budućnost našeg vaterpola.

Nedelja 03.06.2012. 14:34
Sramota!!!Ovo je inace jedini klub iz Srbije koji je u poslednje vreme osvojio evropsku titulu!!!Kad bi imali 20ti deo novca koji se ulaze u one balerine-fudbalere gde bi im bio kraj!?!?!?!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online