Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 09.05.2012.
14:32
B92 A

Vujasinović trener Partizana!

Legendarni srpski vaterpolista Vladimir Vujasinović novi je trener Vaterpolo kluba Partizan.

Vujasinović će na mestu trenera zameniti Igora Milanovića koji je tim doveo do titule prvaka Evrope prošle godine, mesto trenera je napustio zbog ličnih problema.

Uprava Partizana je "vagala" da li da na mestu trenera ostane Uroš Stevanović koji je vodio tim u finišu sezone u kojoj je uspešno odbranjena titula u nacionalnom prvenstvu.

Ipak, pošto je Vujasinović odlučio da okonča uspešnu igračku karijeru, on je imenovan za novog trenera "crno-belih". Jedan od njegovih uslova da preuzme tu funkciju je bio da klub zadrži aktuelni sastav na okupu, što bi narednih meseci trebalo da bude glavni zadatak uprave kluba.

Vujasinović je igračku karijeri počeo u Rijeci, da bi potom bio bio dvostruki šampion Jugoslavije sa Crvenom zvezdom. Potom je osvajao trofeje sa Barselonom, Partizanom, Romom, Pro Rekom, Barselonom, Neptunom (Malta) i Flumimenseom (Brazil). Poslednje godine karijere proveo je u Partizanu sa kojim je osvojio četiri duple krune uz titule prvaka Evrope i Superkupa Evrope.

Sa reprezentacijom Jugoslavije/Srbije bio je svetski šampion 2005, trostruki prvak Evrope (2001, 2003, 2006), vicešampion na Olimpijskim igrama 2004 (uz bronze 2000. i 2008), te trostruki osvajač Svetske lige (2005, 2006, 2008).

Što se tiče individualnih priznanja, Vujasinović je bio MVP Evropskog prvenstva u Mađarskoj 2001. godine, te iste godine najbolji sportista u izboru svetske plivačke asocijacije (FINA). 

Vujasinović: Želim da se dokažem i kao trener

 

Novi trener vaterpolista Partizana Vladimir Vujasinović izjavio je danas da mu je velika čast što je dobio poverenje kluba i da sa puno samopouzdanja dolazi na klupu najtrofenijeg srpskog kluba.


"Ulazim sa puno samopuzdanja i želim da se dokažem na novom polju. Velika mi je čast da na početku trenerske karijere budem na klupi Partizana, jer zna se šta crno-beli predstavljaju u regionu i Evropi", rekao je Vujasinović Tanjugu.

 

On će zameniti Igora Milanovića, koji je napustio crno-belih zbog ličnih problema.

 

"Po završetku sezone sam razmilšljao da li da prestanem da se bavim vaterpolom ili da nastavim. Odlučio sam da se penzionišem i u planu je bilo da krenem sa radom u malđim kategorijama, što je normalan put za svakog trenera. Ipak, zbog nenadane situacije u klubu, stvorila se prilika da postanem trener prve ekipe", objasnio je Vujasinović i dodao da od ponedeljka počinje sa treninzima, ali da ga pravi rad sa ekipom očekuje krajem avgusta kada bi trebalo da se okupi većina.


"Počinjem već u ponedeljak, ali sa malim delom ekipe, jer mnogi imaju obaveze sa nacionalnim timom. Tokom leta ćemo raditi sa igračima koji nisu na širem spisku reprezentacije. Imaćemo nekoliko mladića iz omladinske škole, al krajem avgusta i početkom septembra imaću ekipu na okupu", zaključio je Vujasinović.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online